nlc.hu
Utazás

Siófokon sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

Siófokon sem lesz tűzijáték, helyi családokon segítenek inkább

Szolidaritásból hozta meg ezt a döntést a balatoni város vezetése.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere nemrég bejelentette, hogy augusztus huszadikán nem lesz tűzijáték, helyette viszont konzultációs foglalkozásokat szerveznek azoknak, akik a KATA-változás miatt bajba kerültek, illetve azoknak, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint.

Siófok városvezetése is hasonló döntésre jutott, a tűzijáték nálunk is elmarad, az így megspórolt közel 2 millió forintot a folyamatosan dráguló óvodai étkeztetés kiegészítésére fordítják, áll dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármesterének közleményében. 

Emberek nézik a tűzijátékot

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ebben az is szerepel, hogy az intézkedéssel a városvezetés szolidaritását szeretné kifejezni a háborúban érintett nemzetek szenvedő polgári lakosságával, illetve tekintettel a jelenlegi és várható gazdasági folyamatokra, egy jelképes gazdasági döntésnek tartják. 

„A szomszédunkban háború dúl, ukránok és oroszok, katonák és civilek ezrei pusztultak és pusztulnak egy értelmetlen konfliktus áldozataiként. Európa, azon belül hazánk is, borzalmas gazdasági helyzetbe került, sokaknak az is kérdés, hogy az ősztől miképp fogják kifizetni a rezsijüket, mennyi marad egyáltalán élelemre, ruházkodásra. A háborút elszenvedő ukrán és orosz néppel, no és a gazdasági helyzetből fakadó kilátástalansággal küszködő honfitársainkkal való szolidaritás – és persze némi takarékosság – jegyében döntöttem úgy, hogy az idei augusztus 20-i rendezvény-sorozatot igen, de az annak részét képező tűzijátékot nem tartjuk meg” – tette hozzá egy Facebook-bejegyezésben dr. Lengyel Róbert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top