Újabb városok mondtak le az ünnepi tűzijátékról

nlc | 2022. Július 21.
Több mint tucatnyi településen maradhat el idén augusztusban a tűzijáték.

Az elmúlt napokban sorra jelentik be a polgármesterek, hogy idén nem lesz tűzijáték augusztus 20-án, hogy a városuk forrásait inkább más célokra fordítanák.

„Meggyőződésünk, hogy költséges tűzijáték helyett a jövőbe mutató megoldásokra és a pécsiek számára élhető környezet kialakítására kell a közös kasszából költeni” írta például Facebook-oldalán Pécs polgármestere, Péterffy Attila.

Sümegen szintén elmarad a tűzijáték, az Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, Kovács Mihály szerint “tekintettel szomszédos országban dúló háborúra és a jelenlegi és várható pénzügyi és gazdasági megszorításokra, nincs szükség most ilyen pénzszórásra”.

Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én. (Fotó:
MTI/Balogh Zoltán)

Miskolcon is hasonlóan döntöttek. Veres Pál polgármester szerint mai kiszámíthatatlan helyzetben tűzijátékra költeni védhetetlen és felelőtlen pazarlás lenne, és a látványosságra szánt pénzt inkább olyan feladatokra költik, “amelyek ebben a rendkívül nehéz helyzetben valóban a miskolciakat és a miskolciak érdekeit szolgálják.”

Az Index szerint egy nem hivatalos, a közösségi médiában terjedő lista szerint már több mint egy tucatnyi településen döntöttek úgy, hogy lemondják a tűzijátékot. Ezen a fenti városok mellett szerepel többek között Ózd, Pásztó, Solt, Szentes, Székesfehérvár, Szombathely és Tapolca, valamint Kiskunhalas, Paks és Szekszárd is, bár utóbbiaknál nincs hivatalos közlemény arról, hogy tényleg elmaradna a tűzijáték. 

 

Exit mobile version