nlc.hu
Utazás

Az OMSZ az augusztus 20-i tévedésükről

Elnézést kért a Meteorológiai Szolgálat az augusztus 20-i előrejelzésükért

Az OMSZ még néhány órával a tűzijáték előtt is esőt és vihart jósolt. A Meteorológiai Szolgálat megmagyarázta a történteket.

Több portál is arról cikkezett, hogy súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban – szúrta ki a 444 -, miszerint téves volt előrejelzésük, ami alapján az Operatív Törzs az augusztus 20-ai tűzijáték elhalasztásáról döntött.

tűzijáték

Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán reagált a “támadásokra”. Bejegyzésükben elnézést is kértek a történtekért.

A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!” – posztolta az OMSZ.

Mint arról beszámoltunk, szombat déli ülésén döntött az operatív törzs az ünnepi tűzijáték elhalasztásáról az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az akkori legfrissebb, átfogó előrejelzése alapján. A tervek szerint a tűzijátékot augusztus 27-én (szombaton) 21 órakor tartják meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top