nlc.hu
Utazás

50 évig vezetett érvényes jogosítvány nélkül egy japán férfi

Több mint 50 évig motorozott érvényes jogosítvány nélkül, most elkapták

A japán férfi megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, nem sikerült.

Hatszor bukott meg a vizsgán egy japán férfi, akinek ez nem szegte kedvét, és úgy döntött, lesz, ami lesz érvényes iratok nélkül fog motorozni. Még középiskolás volt, amikor egy osztálytársa megtanította motorral közlekedni, de sajnos ez nem volt elég ahhoz, hogy meg tudja szerezni a jogosítványt. Ahhoz képest, hogy papírok nélkül közlekedett, csak kevésszer csípték fülön, egyszer még akkor büntették meg, amikor éppen csak motorozni kezdett, egyszer pedig 50 éves korában.

Nemrég azonban elkövette azt a hibát, hogy háromkerekű motorjával nekiment egy autónak, majd elhajtott a helyszínről. Szerencsére senki sem sérült meg a balesetben, de az autón egy horpadás keletkezett, amelynek kijavítása 400 000 jenbe került. Az autó tulajdonosai ezért bejelentést tettek a tokiói rendőrségnek, amely nyomozást indított, és a fedélzeti kamera felvételének segítségével sikerült azonosítani a vétkes járművet, írja a SoraNews24.

Tokió éjszaka

Fotó: Pixabay

A férfit így is csak két hónappal később sikerült elkapni, és a rendőröknek akkor sem volt egyszerű feladata, megpróbálta őket lerázni a motorjával, de végül egy zsákutcában sikerült utolérni. Amikor a rendőrök elkérték a motoros jogosítványát, azt mondta, otthon hagyta, majd miután tovább faggatták, a 69 éves Tatsuo Matsumoto végül megtört, és elismerte, hogy soha nem is volt vezetői engedélye, ezért letartóztatták. Japánban egyébként a háromkerekű motorok vezetéséhez nem motoros jogosítvány kell, hanem amivel autót is lehet vezetni, de Matsumoto esetében ez sem jelentett segítséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top