nlc.hu
Utazás

Hét órára egy liftben ragadt, azt hitte, meg fog halni

Hét órára egy liftben ragadt, azt hitte, meg fog halni

Egész éjszaka nyomta a segélyhívó gombot és segítségért üvöltött, de senki sem jött.

Paralegal Azizul Rayhan esete mindenkinek figyelmeztetésként szolgál, hogy miért nem éri meg hosszan túlórázni. A férfi este 22:45-ig bent maradt a porthsmouth-i irodaházban a munkahelyén. A munka végeztével belépett a liftbe, megnyomta a földszint gombot, a lift megindult, majd rövid rázkódás után azonnal megállt. A férfi bent ragadt, hiába próbálta kinyitni az ajtót, az nem működött – derült ki a ladbible beszámolójából.

Liftek

A lift nem épp a klausztrofóbiások kedvenc helye (fotó: pixabay)

Az eset pár hete esett meg, de Paralegal Azizul Rayhan máig a hatása alatt áll, mert halálfélelme volt. Egyrészt attól félt, hogy elfogyhat az oxigénje, másrészt attól, hogy a lift kábele elszakadhat, és ha lezuhan, vége az életének. Természetesen az sem tett jót a lelki nyugalmának, hogy hiába nyomta a segélyhívót és hiába kiáltozott segítségért, egészen reggelig senki sem jött. A 27 éves férfi másnap reggel 5:45-kor szabadult ki. A traumatikus élmény miatt úgy érzi, terápiára kell járnia, és úgy gondolja, klausztrofóbiás lett, miközben korábban egyáltalán nem félt a kis, zárt terektől. A sokkhatás miatt a szabadulás után harminc percig alig bírt megszólalni. Az eset után elnézést kértek tőle, és azt állították, hogy az üzemeltető kéthavonta ellenőrizni szokta a lifteket, de valamiért így sem sikerült elkerülni a hibát. Azóta már kijavították, és nemcsak a lift, hanem a vészhívója is működik. Arról nem szól a cikk, hogy miért nem próbált a mobilján segítséget kérni, de mi arra tippelnénk, hogy a liftben jó eséllyel nem volt térerő. Sajnos hasonló esetek mifelénk is előfordulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top