nlc.hu
Utazás

Hatmillió forintot kaphat, aki Szardíniára költözik

Hatmillió forintot kaphat, aki Szardíniára költözik

Új stratégiával próbálja megtartani és növelni a lakosságot az elnéptelenedő sziget regionális tanácsa.

Szardínia regionális tanácsa 45 millió eurós támogatási keretet különített el arra, hogy segíteni tudja a családokat első otthonuk megvásárlásában vagy felújításában, és hogy új embereket vonzzon a szigetre. Mindez egy új stratégiai terv része, amelynek célja az elnéptelenedett vidéki területek benépesítése és a gazdasági tevékenységek fellendítése – számolt be az Index.

Szardínia fővárosa, Cagliari.

Fotó: Pixabay

Az ingatlanvásárláshoz nyújtott állami támogatás vissza nem térítendő támogatásként jár a háztartásoknak, és elérheti akár a 15 ezer eurót (közel hatmillió forintot) is, de a felújítás vagy a ház értékének maximum felét teheti ki.

A támogatást azoknak folyósítják, akik egy olyan szardíniai kisvárosba jelentik be lakóhelyüket legkésőbb 18 hónappal a házvásárlás vagy a munkálatok befejezése után, melynek kevesebb mint háromezer lakója van.

A hozzájárulásra továbbá azok is jogosultak, akik a kérelem benyújtásakor még nem a sziget valamelyik kisvárosában laknak, de terveznek odaköltözni. Nem pályázhatnak a támogatásra azok, akiknek eredeti lakóhelyük már a sziget másik kisvárosában van.

Christian Solinas, Szardínia elnöke kifejtette, hogy az intézkedést azzal a céllal fogadták el, hogy a szigetet jobb hellyé tegyék, és új lehetőségeket biztosítsanak a szardíniaiaknak.

Mint fogalmazott a Themayor.eu-nak:

Megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy a fiatalokat maradásra bírjuk, emellett pedig fejleszteni tudjuk a legveszélyeztetettebb területek gazdasági szerkezetét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top