nlc.hu
Utazás

Közlemény a Sziget Fesztivál alatt keletkezett szemétmennyiségről

Sokan voltak a Szigeten, sok szemetet is termeltek

A hét végéig folyamatosan gyűjtik a keletkezett szemetet az FKF munkatársai a Sziget Fesztivál területén.

Idén teltházas volt a Sziget Fesztivál, állítólag az idén 450 ezer fizető látogató volt kíváncsi a programokra. Ennyi ember pedig rengeteg szemetet is termel.

A Budapesti Közművek munkatársai eddig több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített, összesen 750 FKF-es hulladékgyűjtő konténerből a nemrég véget ért Fesztivál alatt. Ez a mennyiség megegyezik egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt begyűjtött kommunális (háztartási) hulladék mennyiségével. 

A BKM munkatársai gyűjtik össze a szemetet a Sziget Fesztivál után

Fotó: BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

A Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási- és Köztisztasági Divíziók munkatársai számára persze még nem ért véget a kihívás, a színpadok és egyéb helyszínek bontásával párhuzamosan a hét végéig folyamatosan gyűjtik és szállítják el a szertehagyott, illetve a bontás során képződő további hulladékot is a fesztivál területéről, áll a hivatalos közleményben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top