nlc.hu
Utazás

Környezetbarát funkcióval bővül a Google Térkép

Környezetbarát funkcióval bővül a Google Térkép, nálunk is elérhető

A Google Térkép mostantól megmutatja a leginkább üzemanyag-takarékos útvonalat is.
Google Térkép alkalmazás egy okostelefonon

Mától közel negyven európai országban köztük, Magyarországon is elérhető a Google Térkép új funkciója, amely megmutatja a leginkább üzemanyag-takarékos útvonalat – írja a Telex.

A Google tájékoztatása szerint az új funkcióval az autósok nemcsak pénzt takaríthatnak meg, de csökkenthetik szén-dioxid-kibocsátásukat is. A cég szerint amióta a környezetbarát útvonalakat bevezették, az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban mintegy félmillió tonna szén-dioxiddal került kevesebb a légkörbe, ami százezer autó forgalomból való kivonásával egyenértékű.

Az elkövetkező hetekben a Google azt is lehetővé teszi, hogy az Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában környezetbarát útvonalat tervező járművezetők kiválaszthassák a motor típusát – benzines vagy gázüzemű, dízel, hibrid vagy elektromos jármű –, hogy a legjobb útvonalat és a legpontosabb üzemanyag- vagy energiahatékonysági becsléseket kapják. A dízelmotorok például általában nagyobb sebességnél hatékonyabbak, mint a benzin- vagy gázmotorok, míg a hibrid és elektromos járművek jobban teljesítenek a lassabb, városi forgalomban.

Szeretnéd kicsit „zöldebben” használni a kocsid, de nem tudod, milyen vezetési trükkökkel lehet visszafogni a fogyasztását? Ebben a cikkben mutatunk pár vezetési trükköt, hogy kisebb legyen az autód „ökológiai lábnyoma”

(Kiemelt kép: Unsplash/henry perks)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top