nlc.hu
Utazás

Nem cserélte el a helyét a repülőn

Nem cserélte el a helyét a repülőn, és sokak szerint neki volt igaza

Az utas nem volt hajlandó átülni, hogy egy család együtt utazhasson a repülőn, de a kommentelők szerint neki volt igaza.
Ülések egy utasszálító repülőn

Érdekes vita bontakozott ki a Redditen arról, hogy egy utas nem cserélt helyet a repülőn, hogy egy család egymás mellett utazhasson.

Az Unlikely-Strategy596 nevű felhasználó azt írta, hogy egyedül repült Görögországba – vélhetően az Egyesült Államokból –, ahová nagyjából 10 óra az út. Kifejezetten úgy foglalt jegyet, hogy a gép elején legyen, így landolás után gyorsabban le tud szállni, nem kell a tömegre várnia. „Utálok utazni, ezért egy kicsit többet költöttem arra, hogy a gép elején üljek” – írta.

Aztán amikor felszállt a gépre, egy négytagú család megkérdezte tőle, hogy cserélhetnének-e helyet.

Alapesetben nem bántam volna, de a helycsere azt jelentette volna, hogy húsz sorral hátrébb kellett volna ülnöm. Emiatt kényelmetlenül éreztem volna magam, mert hiába fizettem többet a helyért, nem élvezhetem az előnyeit. Ezért nem mentem bele a cserébe, és megtartottam a helyemet

– magyarázta az álláspontját az utas.

A történet ezzel még nem ért véget: az anya jelenetet rendezett, amiért nem ülhetnek együtt, és se***fejnek nevezte az utast, aki nem hagyta szó nélkül a dolgot: „Tisztelt hölgyem, az ön utazási problémái nem az én problémáim. Megtartom a helyem, amiért fizettem.”

Az utas azt is mondta a nőnek: „Talán előre kellett volna foglalnod, vagy több pénzt költened a jegyekre, hogy mindannyian együtt ülhessetek. Ez nem az én problémám. Nőj fel, és lépj túl rajta. Nem fogok ülőhelyet cserélni. Vége a történetnek!”. Miután az utas visszaült, a nő férje bocsánatot kért a felesége viselkedése miatt.

A kommentelők többsége a posztoló oldalára állt. Egyikük felvetette: ha tényleg az volt a család célja, hogy együtt üljenek, miért nem kérdezték meg a húsz sorral hátrébb ülőket, hogy nem szeretnének-e jobb helyeket elöl? Egy másik hozzászóló is hasonló dolgot látott bele az akcióba: „Csak jobb helyet akart, mint amit ingyen foglalt”. Valaki pedig azt hiányolta, hogy a család miért nem a légiutas-kísérővel egyeztetett először.

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Suhyeon Choi)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top