nlc.hu
Utazás

Elszökött kutya

Világgá ment, majd jelentkezett a rendőrségen Rózsi kutya

A rendőrség biztonsági kamerája rögzítette, ahogy türelmesen vár a sorára az elkóborolt kutya.
Border collie az autóban

Egy 10 éves border collie, aki a Rózsi névre hallgat, annyira megijedt séta közben egy petárdától, hogy világgá szaladt. Gazdája, Steve Harper és négylábú barátja, Lézer, hiába próbáltak a nyomára bukkanni a szökést követően.

A mentőkutyaként dolgozó Rózsi szerencsére egyedül is feltalálta magát: egyszerűen besétált a legközelebbi rendőrségre és türelmesen várt a sorára. Amikor az ott dolgozók észrevették, nekiláttak, hogy megkeressék a gazdáját. 

Előtte azért alaposan megsimogatták és vízzel is kínálták az elkóborolt kutyát, akinek a nyakörvén ott állt Steven telefonszáma, így nem kellett hosszasan nyomozni az ügy felderítéséért.

„Nagyon boldog voltam, amikor megnyugtattak, hogy Rózsi biztonságban van. Ugyanakkor büszke is vagyok rá, hogy ilyen okosan oldotta meg a helyzetet, nem akármelyik kutya tudja, hogy melyik út vezet a rendőrségre” – lelkendezett Steven Harper felesége, Julie a BBC-nek.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top