nlc.hu
Utazás

Közlekedés a Lánchídon

Így változik a közlekedés a Lánchídon december közepétől

Pontos dátum még nincs, azt azonban már most elmondta Karácsony Gergely, hogy szabaddá válik az út a buszok, a taxik és a bringások előtt.
Lánchíd

Budapest főpolgármestere ma reggeli Facebook-posztjában számolt be a budapestieket érintő forgalmi változásokról. Büszkén tette közhírré, hogy a felújítási munkák során nemcsak a határidőket sikerült tartani, hanem az eredetileg tervezett költségkeretet sem lépték túl, pedig „mifelénk nem így szoktak menni az ilyen hatalmas beruházások. De ez, a Lánchíd felújítása, fővárosi beruházás…” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Arra vonatkozóan még nincs pontos dátum, hogy mikortól, annyi azonban biztos, hogy december közepétől megnyitják a frissen felújított útpályát a BKK-buszok, a taxik és a kerékpárosok előtt. A munkálatok ezután a gyalogosok által használt részeket érintik majd, ezért a Lánchídon legközelebb csak 2023 őszén sétálgathatnak majd az arra járók.

A posztból kiderül az is, hogy a hídon megnövekszik majd a buszforgalom, ami a 16-os, a 105-ös és a 178-as járatokat érinti, ezenfelül pedig új buszjárat indítására is számíthatunk. A teljes felújítás valószínűleg jövő év második felében fejeződik be, a végleges forgalmi rendről nyáron adnak majd újabb tájékoztatást, amivel kapcsolatban a főpolgármester a budapestiek véleményére is kíváncsi.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top