nlc.hu
Mindennapok

A Lánchíd megnyitása a forgalom előtt

Hamarosan megnyitják a Lánchidat a forgalom előtt

Leaszfaltozták a Lánchidat, hétvégén jön a próbaterhelés, decemberben pedig visszakapja a forgalom a hidat.
A Lánchíd aszfaltozása 2022. november 9-én

Tizennyolc hónap után hamarosan ismét megnyitják a Lánchidat: november 9-én, szerdán elkészült a dunai átkelő aszfaltozása – közölte a BKK.

Ez azt jelenti, hogy a végéhez közeledik a Lánchíd teljes, 18 hónapos lezárása. A hídpályát december közepén visszakapja a forgalom, a járdákon és az aluljárókon azonban még jövőre is dolgoznak majd a szakemberek. A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását, és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését.

A Lánchíd felújítása így folytatódik:

  • november 12-én, szombaton lesz a híd próbaterhelése, amelyben 24 darab 20 tonnás teherautó vesz részt; a próbaterhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt;
  • a próbaterhelést követő hetekben a kivitelező szakemberei elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát, emellett például folytatják a közvilágítás kiépítését, és elkezdik az új kandeláberek kihelyezését.

A tervek szerint 2023 őszéig tartó kivitelezés többek között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik, így az érintett területek továbbra is kordonnal elzárva a munkaterület részét képezik.

Amíg újra járható lesz a Lánchíd, egy különlegesség kapcsolódik az átkelőhöz: november végéig egy 1:1 méretarányos Lego-oroszlán őrködik a Clark Ádám téren.

(Kiemelt kép: BKK)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top