nlc.hu
Szabadidő

Lánchíd-átadás

Átadták a felújított Lánchidat, már a gyalogosok is használhatják

Ma déltől a gyalogosok már átsétálhattak rajta. Határidő előtt elkészült a Lánchíd.

Átadták pénteken a felújított Lánchidat, amely ezzel a gyalogosok előtt is megnyílt. A BKK buszai, a taxik, motorosok, biciklisek mellett mostantól már a gyalogosok is közlekedhetnek rajta.

Lánchíd

A gyalogosok előtt is megnyílt a megújult Lánchíd – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely főpolgármester az átadáson arról beszélt, hogy határidőn és költségkereten belül újították fel.

„A Lánchíd egy csoda, ezt a csodát most mindennap minden budapesti és minden Budapestre látogató megcsodálhatja” – fogalmazott, majd átadta a Lánchíd egyik csavarkulcsát Fazekas János hídmesternek.

A híd felújítása 2 év 5 hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került.

Piknik a hídon 

Az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva pedig a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ színes szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket: a Lánchíd-piknik pénteken 18 órakor kezdődik és éjfélig tart. Ismeretterjesztő programokkal, utcazenészekkel, étellel és itallal, fényoroszlánokkal várják az érdeklődőket, sötétedés után pedig különleges, alkalomhoz illő megvilágítást kap a híd. A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, ezért az arra járók és a résztvevők zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.

A budai és pesti oldalon felállított sátraknál a készlet erejéig fagylalt, perec és limonádé várja az arra járókat, valamint élőzenés előadók koncertjeit lehet hallgatni. A pesti oldali gyereksátorban a szervezők színezővel, rejtvényekkel, egy különleges Lánchíd-LEGO-építménnyel, valamint meglepetéssel készülnek.

(MTI / bkk.hu )

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top