nlc.hu
Szabadidő

Teljesen elkészült a Lánchíd felújítása.

Elkészült a Lánchíd, ekkor kapjuk vissza

Karácsony Gergely főpolgármester fontos bejelentést tett Lánchíd-ügyben.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester hétfőn, a közösségi oldalán jelentette be, hogy elkészült a Lánchíd felújítása. A hatalmas mérnöki munkát

másfél hónappal a határidő előtt és költségkereten belül sikerült megoldani.

A híd megnyitása napokon belül megtörténik: augusztus negyedikén, pénteken kapja vissza a gyalogosforgalom a Lánchíd két oldalán végigfutó járdákat.

 

„Az átadás a híd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti, ezért történelmi pillanatnak számít Budapest és hazánk életében. Találkozzunk pénteken a nemzet büszkeségénél!” –írta Karácsony Gergely.

A kormány hónapok óta halogatja a Lánchíd hatmilliárd forintos kormányzati támogatásának kifizetését.

Elkészült a Lánchíd, ekkor kapjuk vissza

A főváros már korábban bejelentette, hogy az autóforgalmat nem engedik vissza a hídra. A főpolgármester szerint a városvezetés által kezdeményezett „Lakógyűlés” kérdőíveinek kitöltői 79 százalékban szintén azt óhajtják, hogy maradjon meg a jelenlegi forgalmi rend a Lánchíd esetében. Azon a közösségi közlekedéshez biztosító buszok, biciklik, motorosok és gyalogosok kelhessenek át.

Ezen kívül „természetesen” a taxisokat is ráengedik a hídra.

A kormány viszont azt követeli, hogy az autókat is engedjék vissza a hídra. Ennek oka, hogy a saját emberükkel, Tarlós István megbukott polgármesterrel kötött megállapodás szerint „a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása nem haladhatja meg a 18 hónap időtartamot”. Most tehát arra hivatkoznak, hogy csak akkor fizetik ki az állami hozzájárulást, ha az autók újra használhatják

a Főváros közepén lévő, csekély áteresztő képességű hidat.

A Várban lévő Miniszterelnöki Hivatalból amúgy erre vezet a legrövidebb út a Parlamentbe, jelenleg azonban csak megkülönböztető jelzés használatával lehet(ne) szabályosan igénybe venni ezt az átkelési lehetőséget a Duna felett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top