nlc.hu
Utazás

Havazás a hegyekben

Szombat reggelre hólepel boríthatja a hegyeinket

Jelentősebb hótakaró alakulhat ki a Zemplénben és a Bükkben szombat reggelre.

Friss előrejelzések szerint péntek késő délután kezdődhet a havazás északkeleten. A Bükk és a Zemplén csúcsain jelenhetnek meg az első hópelyhek, de az este és éjszaka folyamán várhatóan a Mátrában, és a Börzsönyben is havazhat, a síkvidéken is havas eső, havazás válthatja fel az esőt – számol be róla az Időkép.

Szombat reggelig a Bükk és Zemplén csúcsain 5 centiméter körüli hótakaró alakulhat ki, de a csapadék intenzitásától függően ennek akár a kétszerese is simán lehullhat.

Síkvidéken bár láthatunk hópelyheket, megmaradó hólepel csak kis eséllyel jöhet létre.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat is azt jelezte, hogy már pénteken megérkezhet az első havazás. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani, de a télies időjárás az egész országban érezhető lesz. A hegyek mellett inkább csak a legészakabbi tájakon van esély néhány centiméteres hórétegre, de az sem marad meg – tették hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat dolgozói.

Téli erdőben sétál egy család

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top