nlc.hu
Utazás

Rosszullét miatt ütközhetett két busz Budapesten

„Csodálkozom, hogy élve szálltam ki” – mondta a buszsofőr, akinek a járatába belecsapódott egy másik busz

Valószínűleg az egyik sofőr rosszul lett, ezért ütközött két busz a budapesti Helikopter úton.

Két BKK-busz összeütközött kedd reggel Budapesten a XVII. kerületi Helikopter úton. A balesetben nyolcan könnyebben megsérültek, köztük a két sofőr, a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az embereket a járműből.

Mindkét buszon voltak utasok a reggeli csúcsforgalomban. Az egyik jármű éppen a megállóból állt ki, amikor a másik járat szemből belecsapódott.

Összeroncsolódott BKK autóbuszok a fõváros XVII. kerületében, a Helikopter úton, ahol a két gépjármû frontálisan összeütközött 2022. november 22-én

Összeroncsolódott BKK autóbuszok a főváros XVII. kerületében, a Helikopter úton, ahol a két jármű frontálisan összeütközött 2022. november 22-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A RTL Híradó információi szerint az ütközés azért történhetett, mert az egyik buszt vezető 62 éves sofőr rosszul lett. Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta: találkozott a balesetben vétlen kollégájával, aki csak azt látta, hogy a másik busz átmegy a szemközti sávba, és összeütköznek. „Azon csodálkozik, hogy élve szállt ki a kocsiból” – idézte fel az elnök a buszsofőr szavait.

A BKV annyit közölt a baleset kapcsán, hogy az buszvezetők évente orvosi vizsgálaton vesznek részt.

Korábbi értesülések szerint miután a buszsofőr észrevette, hogy kollégája a kormányra borult, úgy döntött, hogy megakadályozza a nagyobb tragédiát, és saját buszával útját állta az irányítás nélkül maradt járműnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top