nlc.hu
Utazás

Klímaaktivista tüntetés

Klímatüntetők miatt kellett lezárni a berlini repteret

Odaragasztották magukat a kifutópályára, így egy időre megbénították a repülőforgalmat.
Repülőtér

Az utóbbi hetekben többször is megesett, hogy a klímaaktivisták berontottak egy-egy múzeumba, és paradicsomszósszal vagy konzerv borsólevessel öntöttek le híres festményeket, majd a falhoz ragasztották magukat. Tegnap a berlini reptéren lendültek akcióba, aminek következtében egy időre le kellett állítani az induló járatokat.

Azt, hogy pontosan hány járatot érintett a leállás, egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy a gépek némi késéssel szálltak fel a Berlin-Brandenburg repülőtérről. A csúszás oka, hogy klímatüntetők törtek be a helyszínre, és közülük néhányan a kifutópályára ragasztották magukat – adta hírül az RTL.hu.

A Last Generation környezetvédelmi csoport aktivistái arra szólították fel a lakosságot, hogy ne utazzanak többé repülővel, a kormánynak pedig azt üzenték, hogy ne támogassa tovább a légi közlekedést, hanem inkább bővítse ki az olcsó vonatjegyajánlatokat.

„A lakosság egy jómódú százaléka felelős a repüléssel kapcsolatos üvegházhatású gázkibocsátás mintegy feléért” – írta közleményében a Last Generation, hozzátéve, hogy a repülőtéren tartózkodó aktivisták között volt egy 70 éves férfi is.

A repülőtér szóvivője arról számolt be, hogy az aktivisták két északi és egy déli pontról hatoltak be a repülőtérre, hogy aztán megkezdhessék a demonstrációt. A klímaaktivistákat végül a rendőrség őrizetbe vette. 

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top