nlc.hu
Utazás

A Mol jövő héttől nem szállít üzemanyagot a kis kutaknak

Sokkoló üzenetet kaptak a kis benzinkutak

A Mol arról tájékoztatta őket, hogy jövő hétfőtől már semmiféle üzemanyagot nem fognak kapni.

Sokkoló hírt kaptak a magyar vidéki, családi tulajdonban lévő kis benzinkutak üzemeltetői pénteken. A Mol levélben arról tájékoztatta ugyanis őket, hogy november 28-ával kezdődő héttől, vagyis jövő hét hétfőtől már semmiféle üzemanyagot, tehát dízelt és motorbenzint  sem kapnak – számolt be Blikk.

Benzinkúti töltés.

Fotó: Pixabay

Az nemzeti olajtársaság üzenetében – melyet a Független Benzinkutak Szövetsége továbbított a Blikk szerkesztőségének – az olvasható, a döntés hátterében az áll, hogy „az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálniuk kellett az ellátási stratégiájukat”. Mint fogalmaztak,

Vállalatunknak az egész régió ellátásában kiemelt stratégiai szerepe van és felelősek vagyunk azért, hogy az ország minden pontján legyen a működéshez szükséges üzemanyag-mennyiség. A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat.

A Mol már ezen a héten is korlátozta a kisebb benzinkutakat azzal, hogy nem szállított üzemanyagot. 

Múlt héten egy másik levélben az olajtársaság az ellátásbiztonságra hivatkozva még csak arról tájékoztatta a kis kutak üzemeltetőit, hogy nem szállít azokra a kutakra, amelyekkel idén tavasszal kötött szerződést. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint 250 ilyen kút lehet. Emiatt lesz olyan benzinkút, ahol legfeljebb 1 liter benzint lehet tankolni jövő héttől. Az RTL Híradónak nyilatkozó benzinkút-tulajdonosok akkor azt mondták, elveszíthetik a megélhetésüket, ha nem kapnak üzemanyagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top