nlc.hu
Utazás

Jövőre határellenőrzés nélkül lehet Horvátországba utazni

Véget ér a határellenőrzés: jövőre szabadon utazhatunk Horvátországba

Meghozták a döntést, amivel mindenki 2023-as nyaralását megkönnyítik, hiszen nincs többé határellenőrzés Horvátországban.
Horvát határ

Az Európai Tanács fontos határozatot hozott: megállapodott Horvátország csatlakozásáról a schengeni övezethez. Ez pedig azt jelenti, hogy határellenőrzés nélkül utazhatunk a szomszéd országba, ami a jövő évi nyaralást több száz embernek hatványozottan megkönnyíti – legalábbis remélhetőleg. De ha esetleg arra a hatalmas hóra is kíváncsi lennél, ami ellepte az országot, akkor jó hírünk van: a rendelet január elsejétől kezdődően lép érvénybe, tehát akár a telelést is tervezgetheted.

Horvátország számára nem ez az első jelentős lépés, ami az európai integrációt illeti, hiszen júliusban már eldöntötték azt is, hogy 2023-ban az eurót is bevezethetik.

Románia és Bulgária azonban nem járt ilyen jól – idézi a Politicót az RTL. Mint írják, Ausztria kifogást emelt a román és bolgár csatlakozás ellen, amit azzal indokolt, hogy a két állam nem lenne képes megállítani határain az Európai Unióba érkező bevándorlókat. A Politico uniós forrásból úgy tudja, hogy Ausztria és Hollandia ellenkezése miatt elnapolták a döntést Románia és Bulgária csatlakozásáról.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top