nlc.hu
Utazás

Benzinárak az árstop eltörlése után

Csökkentette az üzemanyag árát a Mol, ennyiért lehet tankolni

Fontos nap a mai a benzinárak szempontjából: a Mol lejjebb viszi a nagykereskedelmi árakat, az Auchannál pedig marad az árstop.
Tankolás

Mától a Mol csökkenti a nagykereskedelmi benzinárakat, a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 5 forinttal kerül majd kevesebbe. A Holtankoljak.net adatbázisát böngészve az látszik, hogy már több fővárosi és vidéki Mol-töltőállomáson csökkentek az árak:

  • a benzin literenként 633 forintba,
  • a gázolaj 694 forintba kerül.

A Pénzcentrum arról számolt be, hogy az Auchan árstopot hirdetett a töltőállomásain: a hivatalos átlagárak alatt lehet tankolni a benzinkutakon vasárnapig. Valamennyi kútjuk átállt a piaci árazásra, és mindegyiken elegendő üzemanyag áll a rendelkezésre.

Pénteken 0 órától egészen vasárnapig kedvező árakon adják az üzemanyagot:

  • 95-ös benzint 599 forintért,
  • gázolajat 669 forintért lehet tankolni literenként

A kormány kedden 23 órától vonta vissza a benzinárstopot, ami sok családnak hozhat anyagi nehézséget. A kormány felelősségét firtató kérdésre Gulyás Gergely a rendkívüli kormányinfón azt mondta, „nem felelősökről, érdemekről kell beszélni”.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top