nlc.hu
Utazás

Grand Canyon golffal akart lájkokat gyűjteni

Megbírságolták a tiktokert, aki a Grand Canyonba ütött egy golflabdát

A park őrei szerint a fiatal nő súlyosan veszélyeztette a túrázók és az állatok egészségét.

A közösségi médiában gyakran előfordul, hogy a józan ész érveit felülírja a követők és lájkok gyűjtésének vágya. Ez történt nemrég azzal a fiatal nővel is, aki azzal akart kedveskedni TikTok közönségének, hogy beleütött egy golflabdát a Grand Canyonba – számolt be az esetről a LADBible.

Egy tábla a Grand Canyonnál, amin az szerepel, hogy „Ooh aah point”.

(Fotó: Pixabay)

Katie Sigmond a különös mutatványt október 26-án hajtotta végre és a labda után golfütőjét is behajította a kanyonba. Az esetről elkészült videót azonban látták a természeti park őrei és nem hagyták szó nélkül. Kisvártatva közleményt adott ki a Grand Canyon Nemzeti Park, mely úgy kezdődött:

Tényleg külön szólnunk kell, hogy ne üssenek golflabdákat a Grand Canyonba?

A közleményben kifejtették, noha önmagában nem tilos az ilyesmi, súlyosan veszélyezteti a túrázók és a helyi élőlények egészségét. Jelezték azt is, hogy a videó készítőjének közösségi média profilját beazonosították és folyamatban van az ügyben egy eljárás.

A TikTok-ra kitett videó – bár nagyon sokan megnézték, – rengeteg kritikát váltott ki. Többen azt írták a képsorok alá, hogy azokat, akik úgy viselkednek, mint Katie Sigmond, ki kéne tiltani a nemzeti parkból.

A The New York Times-nak a park munkatársa, Joelle Baird elárulta, a fiatal nő végül beismerte, hogy ő szerepel a videóban, és pénzügyi bírság megfizetésére kötelezték. Hogy pontosan mekkora összegre, azt a park illetékese nem tudta megmondani, azt azonban elárulta, hogy hasonló ügyekben korábban a bírság 280 amerikai dollár körül volt (nagyjából 105 ezer forint). 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top