nlc.hu
Utazás

Ezért van más biztonsági öve a légiutas-kísérőknek, mint az utasoknak

Ezért van más biztonsági öve a légiutas-kísérőknek, mint az utasoknak

Elgondolkoztál már azon, hogy a repülőgépek utasai miért csak egy derék biztonsági övet kapnak, míg a pilóták és a légiutas-kísérők egy több hevedből álló övet?

A pilótáknak ötpontos biztonsági- míg a légiutas-kísérőknek négypontos övük van, de az utasok csak egyetlen, derékon átcsatolható övet használnak. Nem kell aggódni, az utasok biztonsága korántsem mellékes!

Az Aerosavvy.com egyik bejegyzése szerint a derékpántok funkcióját az ülések kialakítása is segíti az utasok esetében:  az ülések háttámlái úgy vannak kialakítva, hogy segítsenek elnyelni az ütéseket.  Maga az öv pedig megvéd, hogy nagy erővel becsapódjunk az előttünk lévő ülésbe.

Biztonsági öv és repülő

Fotó: Getty Images/izusek

Ezzel szemben a személyzet több pontos biztonsági övvel rendelkezik, amely egyrészt védi a törzsüket, másrészt lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan fel tudjanak állni, hogy segítsenek az utasoknak.

A pilóta ötpontos hevedere azt hivatott megakadályozni, hogy hirtelen leszállás esetén, a zuhanás ereje ne előre lökje a testüket a vezérlőpult alá.

Az utasok esetében, ha a vállrészre is öv lenne kivitelezve, akkor kevesebb ülés férne be egy repülőgépbe, ami emelné a jegyárakat. Így az ülések speciális kialakítása segíti a deréköv funkcióját.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top