nlc.hu
Utazás

Átlátszó: olcsóbb a londoni Aldi a szegedinél

41 százalékkal olcsóbb volt a bevásárlás egy London közeli Aldiban, mint itthon

A kísérletben egy London közeli és egy szegedi Aldit hasonlítottak össze, mindkét boltban ugyanazokat a termékeket vásárolták.

Izgalmas kísérletbe fogott az Átlátszó, összehasonlította egy London közeli Aldi árait egy hazaiéval. A kosarakba az alábbi termékeket válogatták össze:

liszt, olaj, csirkeszárny, csirkecomb, eper, áfonya, krumpli, cherry paradicsom, friss lazac, brokkoli, vaj, tej, tejföl, tojás, 3 rétegű WC-papír.

Aldi

Egy Aldi Nagy-Britanniában (fotó: Profimédia)

Bár az eltérő kiszerelések miatt voltak kisebb eltérések, és a szegedi Aldiban az ársapka alá tartozó tojás egyáltalán nem volt kapható, így is felettébb látványos, mennyivel olcsóbban lehetett ugyanazokat a termékeket megvásárolni Angliában, mint idehaza. A különbség közel másfélszeres volt. Forintra átszámolva Angliában a kosárért 25 962 forintot, míg Szegeden 36 760 forintot kellett fizetni. Különösen dühítő a dolog, ha hozzátesszük, hogy a kinti átlagkeresetből a lakásbérlés és a rezsiköltség levonása után havonta 23 kosár jön ki, míg itthon csak 4,6. De legalább már vizsgálódik a GVH…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top