nlc.hu
Utazás

Rollerrel a főúton

60-nal száguldozott a rolleres a belső sávban – megdöbbentő videó

Nemcsak magát, hanem az autósokat is veszélybe sodorta.
roller

60-nal az autók között, a főúton száguldozott Egerben egy férfi az elektromos rollerével – számolt be a Tények. Az esetről egy autós készített megdöbbentő videót.

A rolleres több autót is megelőzött, a belső sávban haladt, szinte figyelembe sem vette a körülötte közlekedőket, sőt védőfelszerelést sem viselt.

A videó készítője szerint a férfi gyakran közlekedik így, amivel nemcsak magát, hanem az autósokat veszélybe sodorja.

A Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnika oktató szerint ekkora sebességnél egy baleset végzetes is lehet a rolleres számára. “Ezeken a télvégi utakon kátyú kátyú hátán van, és ha egy ilyen kiskerekű rollerrel megfogunk egy kátyút, azonnal elesünk vele” – figyelmeztetett Csörgő László, aki szerint azért is veszélyes elektromos rollerrel közlekedni egy forgalmas útszakaszon, mert az autósok nem számítanak rá, hogy egy ilyen jármű feltűnik az úton. “Egy iszonyatos közlekedési anomáliát fog okozni a roller, hogy mit keres ott” – hangsúlyozta.

A jelenleg hatályos KRESZ amúgy nem ismer elektromos roller járműkategóriát, és továbbra sincs egyértelmű szabályozás a használatát illetően. Típustól függően az elektromos rollerek akár kerékpárnak vagy motorkerékpárnak is minősülhetnek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top