nlc.hu
Utazás

WizzAir-gigakésés egy verekedő utas miatt

Egy verekedő magyar utas miatt 18 órát késett egy WizzAir-gép

Utastársát, sőt a személyzet egyik tagját is megütötte.
WizzAir

Összesen 18 óra késéssel szállt le egy repülőgép a Liszt Ferenc Repülőtéren, amely Dzsiddából indult Budapestre. A késés oka az volt, hogy a járat egyik magyar utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte – szúrta ki a Blikk a BudFlyer Facebook-oldalán.

A verekedés következtében a járat kapitánya a gép azonnali divertálását (azaz egy kitérő repülőtérre való leszállását) rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről. Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton részt vett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50 km-re lévő Nicosia egyik szállodájába.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le. A 3 kontinensen át tartó utazás végül összesen 18 órás késéssel zárult.

Kiemelt fotó: illusztráció, Hristo Rusev/NurPhoto via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top