nlc.hu
Utazás

Halál a repülőn

Egy stewardess elárulta, mi történik a gépen elhunytak holttestével

Megeshet, hogy valakit odafent ér a halál.

A halál az élet része, valami olyasmi, amivel mindannyiunknak meg kell küzdenünk egy bizonyos ponton. Bár a legtöbben békés, időskori halálban reménykedünk, az emberek néha váratlanul halnak meg, például repülés közben. Valószínűleg ez többször történik, mint gondolnánk, nemrég egy anya két gyereke előtt halt meg egy repülőjáraton.

Mindenesetre az első dolog, amit meg kell jegyezni, hogy ha valaki súlyosan megbetegszik egy járaton, akkor bármelyik légitársaság személyzete megpróbál azonnal segítséget kérni. Ez azt jelenti, hogy el kell terelni a járatot és elsősegélynyújtást kell nyújtani a levegőben.

Ha azonban valaki váratlanul és anélkül hal meg, hogy bárki észrevenné, arra is van protokoll – árulta el egy légiutas-kísérő és a TikTok felhasználó, bár ez vele még soha nem történt meg.

„Szerencsére ez még soha nem fordult elő egyik járatomon sem, ahol személyzetként dolgoztam, de vannak olyan barátaim, akik ebbe a szomorú helyzetbe kerültek. A légiutas-kísérő személyzet jogszerűen nem nyilváníthat valakit halottnak, így ha a kapitány úgy dönt, hogy nem téríti el a gépet, a holttest a repülőgépen marad, amíg el nem érik végső céljukat. Ha van hely, a holttest áthelyezhető egy üres üléssorba vagy egy másik konyhába vagy kabinba, de ha a járat tele van, az utas az eredeti helyén marad, amíg a gép el nem éri célját.”

Nem ez az első alkalom, hogy egy légiutas-kísérő beszél az ilyen helyzetekre vonatkozó protokollokról.

Egy másik kísérő a következőt mondta a Business Insidernek: „Valószínűleg takarót tennék az illetőre, hogy ne váljon nézelődés tárgyává.”

Az utasok is elmondták tapasztalatukat arról, hogy mi történik ezekben a tragikus helyzetekben, és az egyik kifejtette: „Egy nő, aki két sorral mögöttem ült egy 11 órás Frankfurtból Szingapúrba tartó járaton, az utazás utolsó szakaszán  nem lélegzett többé. A nő közvetlen szomszédai új üléseket kaptak, miközben elfektették az üléssoron. Miután megállapították, hogy nem tehetnek mást, lefedték a testét egy lepedővel (de az arcát nem), és a repülés a szokásos módon folytatódott.”

 

Utasok a repülőgépen

Mi van, ha valaki meghal a fedélzeten? (Fotó: Unsplash)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top