nlc.hu
Utazás

Pénzbírság a turistáknak egy olasz városban

Beintett egy olasz város a turistáknak: óriási pénzbüntetés jár, ha túl sokáig nézelődünk

Várakozni tilos zónák leszek a turisták által preferált célpontok.

Egy olasz városnak, Portofinónak elege lett, hogy turistalátványosságként kezelik, ezért a polgármester korlátozásokat vezetett be, írja a timeout.com nyomán a Sokszínű Vidék.

A népszerű tengerparti halászfalu – amely színes, tengerre néző házairól ismert – első embere hatalmas, 275 eurós, azaz több, mint százezer forintos bírságot szabott ki  mindenki számára, aki túl sokáig tartózkodik bizonyos turisták által népszerű, zsúfolt területeken.

Azok a turisták, akik a tökéletes fotót szeretnék elkészíteni, általában két fő pontra özönlenek, de most ezeket a helyeket várakozni tilos zónáknak jelölték ki.

Portofino

Ilyen gyönyörű városban nehéz megállni, hogy ne nézelődjön sokáig az ember (Fotó: Unsplash)

 “Az az anarchikus káosz, amit a turisták okoznak, mikor megállnak fotózni, hatalmas forgalmi dugókhoz és elakadásokhoz vezet” – állítja Portofino polgármestere, Matteo Viacava.

A várakozni tilos szabály október 15-ig minden nap reggeltől 18 óráig érvényes.

Máshol is tilalmat vezettek be Olaszországban. Sorrento polgármestere például pénzbírságot szabott ki az alulöltözött emberekre, de ugyanitt az autóforgalmat is korlátozták. Máshol a játszótéren tilos mobiltelefont használni a lap szerint. Egy törvényjavaslat szerint pedig akár 60 ezer eurós (mintegy 22 és félmillió forintos) bírságot is kiszabhatnak azokra, akik műemlékeket vagy más kulturális helyszíneket rongálnak meg Olaszországban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top