Magánrepülőn utaztatta a kutyáit, mert olcsóbb volt, mind a menetrend szerinti járat

S. Z. | 2023. Április 26.
Így sem volt olcsó a kutyák tengerentúli utazása, de tekintélyes összeget spóroltak a gazdik.

Egy házaspár magánrepülőgépen utazott a két kutyájával New Yorkba, mert az állatok miatt ez sokkal olcsóbb megoldás volt, mintha kereskedelmi repülőn szállították volna kedvenceiket – írja a LadBible.

A 31 éves Maddie Young és férje, a 32 éves Stephen Whitworth a férfi munkája miatt utazott Londonból az amerikai metropoliszba, ahol új életet kezdtek. Ragaszkodtak ahhoz, hogy magukkal vigyék a Violet nevű 12 éves mopszot és az egyéves golden retrievert, Olivert.

Nagyon megdöbbentek, amikor megtudták, mennyibe kerül a két kutya átszállítása az Atlanti-óceánon egy utasszállító gép csomagterében: kutyánként 6 ezer fontot, azaz a két állatért átszámítva nagyjából 5 millió forintot kértek.

A pár ezért más megoldás után nézett, és találtak is egy kedvezőbb ajánlatot a Facebookon: egy cég hajlandó volt 10 ezer fontért (4,2 millió forintért) elvinni a kutyákat és a házaspárt is, ráadásul mivel később más utasokkal megtelt a repülő, és a költségek csökkentek, kétezer fontot visszakaptak. Így végül 3,4 millió forintból megúszták az utazást.

A 31 éves Maddie Young a kutyáival utazik a magánrepülőgépen (Fotó: Profimedia)

„Még soha nem utaztam magánrepülővel, de minden teljesen problémamentes volt – számolt be az élményről Maddie. – Nyolc kutya és tíz ember utazott a gépen, minden kutya személyre szabott játékokat és egy zacskó kutyasütit kapott, és mindannyian nagyon jól viselkedtek. Leginkább aludtak, hűsöltek és csontokat rágcsáltak.”

A nő azt mondja, az ár mellett azért is választották a magánrepülős utazást, mert egy izgága, fiatal kutya és egy idős állat esetében nem lett volna jó ötlet, ha a csomagtérbe teszik őket.

Nem mindenki hoz ekkora áldozatot a kutyájáért, sőt, van, aki az elvárható minimumot sem teljesíti. Egy szívtelen férfi nem vihette fel a gépre a kutyáját, ezért egyszerűen otthagyta az állatot. A repülőtér előtt kötötte ki a szerencsétlen ebet, majd felszállt a gépre és elutazott.

De ha magánrepülős kutyaszállítás, akkor meg kell említeni Vajna Tímea nevét, aki egy családi ház áráért repítette kutyáit magángépen Los Angelesbe.

Exit mobile version