Véletlenül rossz repülőre szállt, útlevél nélkül egy másik országban kötött ki

S. Z. | 2023. Május 13.
Az amerikai nő csak az út felénél tudta meg, hogy nem Floridába tart a repülőgép.

A repülőtéri beszállókapunál történt kavarodás miatt egy nő Florida helyett véletlenül Jamaikára repült.

Beverly Ellis-Hebard tavaly november 6-án Philadelphiából szeretett volna Floridába utazni a Frontier Airlines járatával. A reptéren elment a mosdóba, aztán mire visszaért, igyekeznie kellett, mert már szinte mindenki felszállt a gépre.

A nő szerint a beszállókapunál lévő dolgozó azt mondta neki: „Gyerünk, gyerünk, kérem a beszállókártyáját”, és megkérdezte tőle, hogy Beverly Ellis-Hebardnak hívják-e. Beverly azt mondta: „Magánál van a beszállókártyám, épp most csekkolt be engem. Igen!” Erre a reptéri munkatárs azt válaszolta, hogy „Rendben, menjen!”. Így aztán felszállt a gépre. 

A nő gyakran repül Philadelphia és Jacksonville között, mivel a második otthona Floridában van. Egy ideig nem is tűnt fel neki a tévedés, csak repülőút felénél közölték vele, hogy Florida helyett Jamaika felé tartanak. Először azt hitte, viccelnek, de utána a légiutas-kísérő arckifejezéséből rájött, ez nem tréfa.

Mivel útlevél nem volt nála, a személyzet vele maradt, amikor a gép leszállt, ő pedig nem tudta elhagyni a gépet. A Frontier Airlines szóvivője közölte, hogy a légitársaság bocsánatot kért Beverlytől, hogy rossz járatra szállt fel, és visszatérítette a pénzét.

Ebben a történetben a sietség is közrejátszott, két brit fiatal viszont nemrégiben totál benézett egy repülőutat: Budapestre akartak utazni, de nagyon máshová jutottak. 

(Mirror)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Exit mobile version