nlc.hu
Utazás

Egy furcsa szabály miatt nem engedtek fel egy párt az induló járatra.

Nem engedtek fel egy párt az induló járatra, pedig érvényes volt az útlevelük

Egy párnak a napsütötte Benidormba szóló utazása rosszul kezdődött, miután nem tudtak felszállni egy TUI járatára, annak ellenére, hogy a útleveleik érvényesek voltak.

Szinte mindenki izgul egy kicsit repülés előtt, nemcsak azért, mert hamarosan a felhők között fogunk utazni, hanem mert egy repülőtéren mindig történhet valamilyen fennforgás, legyen szó járatkimaradásról, késésről, csomagtúlsúlyról, vagy egyéb akadályozó tényezőről. 

Penny és Dug Priestly azonban örömmel várták a tíznapos nyaralást Benidormban, miután körülbelül 1 800 fontot (több mint 78 ezer forintot) költöttek egy TUI csomagajánlatra, és úgy érezték, hogy minden óvintézkedést megtettek, hogy simán menjenek a dolgok. De nem így történt.

Repülő, reptér

Fotó: skyNext/Getty Images

A pár ugyanis váratlan akadályba ütközött, amikor 2023. május 16-án megérkeztek a repülőtérre, és kiderült, hogy nem engedik őket felszállni a gépre, annak ellenére sem, hogy mindkét útlevél még 9 hónapig érvényes volt.

Penny, 59, elmondta a NottinghamshireLive-nak: „Megérkeztünk és egy órát vártunk a sorban, azt hiszem, a negyedik vagy ötödikek voltunk a sorban, amikor a pénztáros azt mondta a másik lánynak, hogy nézze meg azokat a dátumokat. Megnézte, majd azt mondta, hogy nem mehetünk. Azután jött egy fickó, egy felügyelő vagy valami ilyesmi, és azt mondta, az egyetlen lehetőségünk az, hogy menjünk a Jet2-höz, és kérdezzük meg tőlük, hogy repülhetünk-e velük.”

Mint kiderül, azért nem repülhettek, mert egy bizonyos EU-országokra vonatkozó szabály szerint az útlevélnek 10 évnél fiatalabbnak kell lennie, még akkor is, ha érvényes.

Sajnos Penny és Dug útlevelei érvényesek, de tíz évnél régebbiek voltak.

 

A pár végül a Jet2 későbbi járatával tudott elrepülni, és a szállodának is szólni kellett, hogy egy napot csúsznak. A TUI szóvivője azt tanácsolja az utasoknak, hogy mindig ellenőrizzék az adott légitársaság szabályait és az útleveleik dátumát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top