nlc.hu
Utazás

Nyilatkozott Mikel serpa

Megszólalt a Suhajda Szilárdért felküldött serpák egyike: „Mindent megtettünk”

Nagyon sajnálják, hogy nem tudták megmenteni a magyar hegymászót.

Biztonságban leért a Mount Everestről a Suhajda Szilárdért indított mentőcsapat. A serpák mindent megtettek, hogy megtalálják a magyar hegymászót. Rábukkantak Szilárd sátrára a 4-es táborban, körülbelül 7950 méteren. A sátorban sisakokat, kesztyűt és gyógyszereket is találtak, azokat lehozták – írja a Világgazdaság. A serpák egyike megerősítette a lapnak, hogy a magyar hegymászó biztosan nem él, és kifejezte őszinte sajnálatát.

Suhajda Szilárd

Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt – Forrás: Suhajda Szilárd / Facebook

Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom. (…) Mindent megtettünk, de nem találtuk meg a holttestét” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Mikel serpa.

Elmondása szerint a mentőcsapat tagjai jól vannak, de nagyon fáradtak. Mint a lap megjegyzi, Mikel és Gelje mintegy 20 óra alatt jutott fel 8800 méteres magasságba, miközben ez normál körülmények között 4 teljes nap. A csúcson ráadásul több órán át kutattak, fel-le mozogtak a hegyen, ami borzasztó terhelést jelent.

 

A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyarként palack és serpák nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top