nlc.hu
Utazás

Light kóla a repülőn

Légiutas-kísérő: ezért ne igyál light kólát a repülőn!

Egy légiutas-kísérő elmagyarázta, miért bosszankodik a személyzet minden alkalommal, amikor valaki light kólát rendel a repülőn.

Jet, a légiutas-kísérő személyzet tagja, aki blogot ír a repülőn töltött idejéről, arra buzdította az embereket, hogy ne vegyenek light kólát, amikor repülőn utaznak.

A légiközlekedési dolgozóknak nem a márkával vagy az ízzel van különösebb gondjuk, hanem azzal, hogy az utasok kiszolgálása zavaró lehet.

Online blogjában ezt írta: „Az üdítőitalok sokkal jobban habzódnak, ha kiöntik a dobozból, és legrosszabb a light kóla – rengeteget kell várni, amíg a buborékok leapadnak, mielőtt folytathatnám az öntést.”

Jet azt is bemutatta, miért tart ilyen sokáig a művelet. A light kóla ugyanis nem jön ki a dobozból, ha fejjel lefelé fordítják, mert a légnyomás bent tartja az italt. Ez nagyon nehézzé teszi a diétás kóla kiöntését.

Arról nem is beszélve, hogy a repülőgép belsejében a levegő sokkal szárazabb, mint a földön, ami azt jelenti, hogy a szénsavas italok és az alkohol fogyasztása rossz közérzetet okozhatnak. Ezek közül az egyik tünet a túlzott gázképződés, amit igencsak kellemetlen utazás közben.

(via)

kóla a repülőn

Inkább ne igyál kólát a repülőn. Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top