nlc.hu
Utazás

Ez a világ legmélyebben fekvő szállása

Ennél nincs lejjebb: 415 méter mélyre kell leereszkednie annak, aki itt szállna meg

Csak egy éjszakát lehet itt tölteni, és annak is elég borsos az ára.

A walesi Snowdonia hegyei alatt 419 méter mélyen, egy elhagyatott bányában található Deep Sleep, a világ legmélyebben fekvő szállása.

A Deep Sleep négy kétágyas kabinból és egy duplaágyas, étkezővel is rendelkező szobából áll. Az elhagyott Cwmorthin palabányában található különleges szálláson éjszakánként akár 550 fontot (kb. 240 ezer forintot) kell fizetnie, és – ahogyan azt talán sokan sejtik – nem olyan könnyű megközelíteni. 

Deep Sleep, szállás a föld alatt

Fotó: Go Below/Facebook

A Deep Sleepet áprilisban nyitotta meg a Go Below nevű cég, és hetente csak egy éjszaka, szombatonként van nyitva. A vendégek először online foglalnak helyet, és szombat este a Blaenau Ffestiniog város közelében lévő Go Below bázison képzett vezetők várják őket, hogy elkísérjék őket a föld alatti szállásra.

Egy 45 perces túra után a csapat megérkezik egy kis házikóhoz, ahol felkészülnek arra, hogy leereszkedjenek a bányába. Állítólag egy óra, amire innen eljutnak a Deep Sleephez, ahol meleg itallal és étellel várják őket.

A világ legmélyebben fekvő szállásán egész évben 10 Celsius-fok van, de a kabinok szigetelése szerencsére nagyon vastag. Emellett a víz, illetve az áram is be van vezetve, sőt, még internetelérés is van.

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top