nlc.hu
Utazás

Egy kínai hegymászó nem fizette ki a serpát, aki megmentette az életét

Nem fizette ki a serpát, aki megmentette az életét a Mount Everesten, rázúdult az internet haragja

A nő megmentői mindenkit arra kérnek, hogy ne bántsák a nőt, amiért így döntött.

Május 18-án a Mount Everesten egy kínai hegymászó és az őt kísérő serpa egy 50-es éveiben járó, eszméletlen nőre bukkant. A nő, aki maga is tapasztalt hegymászó volt, a jelentések szerint elérte a csúcsot, és már úton volt vissza az alaptáborba, amikor rosszul lett. Miután rátaláltak, úgy döntöttek, nem folytatják útjukat a csúcs felé, hanem megpróbálják visszajuttatni a nőt az alaptáborba.

Ekkor találkoztak egy kínai hegymászó szövetség tagjával, aki úgy döntött, hogy segít nekik, az ő serpája azonban vonakodott csatlakozni hozzájuk, de mivel szükségük volt rá is, 10 000 dolláros díjat ajánlottak fel neki. Szerencsére a mentőakció sikeres volt, a nő teljesen felépült.

Sátrak a Mount Everest alaptáborban.

Sátrak az Everest alaptáborban (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Amikor azonban meghallotta, hogy a serpának 10 ezer dollárt ígértek a megmentői, nem volt hajlandó fizetni a teljes összeget. „Régóta készülök a Mount Everest megmászására, és 400 000 jüant költöttem erre. Hajlandó voltam lemondani arról, hogy elérjem a csúcsot, ráadásul a mentési díjat is én fizettem. Nem tudom, mit mondjak. Nem tudom, hogy miért vonakodik fizetni. Eddig még csak köszönetet sem mondott nekünk. Annyira hálátlan” – nyilatkozta az egyik hegymászó. 

A történet a közösségi oldalakon keresztül sokakhoz eljutott, és az érintetteknek ki kellett adni egy közleményt, amelyben arra kértek mindenkit, hogy ne zaklassák a nőt. „Kérlek, fejezzétek be az online hadjáratot. A mi döntésünk volt, hogy segítünk neki, és az ő döntése volt, hogyan fejezi ki a háláját. Nem tudjuk, hogy miért döntött így, mit érzett, de legyünk toleránsak. Megmentettük, és reméljük, hosszú és boldog élete lesz” – tették hozzá. 

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top