nlc.hu
Utazás

Egyedül utazol? Ezeket a helyeket ne hagyd ki!

Ezek a legközkedveltebb úti célok az egyedül utazók körében

Változnak a szólón utazók preferenciái.

Már több cikket írtunk arról, hogy a koronavírus járvány óta egyre többen utaznak egyedül, és erre a tendenciára az idegenforgalom piaci szereplői is felfigyeltek. Egyáltalán nem ritka, hogy a szervező cégek egyedül utazóknak készítenek speciális ajánlatokat, ahogy a szállásadók is jobban odafigyelnek az új igényekre. 

Zürich

Fotó: Getty Images

Azok számára, akik hamarosan szóló utazást terveznek, érdemes megnézni az Explore Worldwide listáját, amelyben azokat a városokat rangsorolta, ahol a legjobb egyedül turistáskodni. Globálisan nézve az ázsiai városok – köztük Hanoi és Tajpej – bizonyultak a legjobb helyeknek szóló utazásokhoz. Európában pedig Zürich és Nizza esetében nőtt meg a legnagyobb mértékben az egyedül utazók érdeklődése.

A legjobb szólóutazási célpontok Európában:

  • Zürich
  • Nizza
  • Genf
  • Koppenhága
  • Oslo

Másrészt Hanoi, Bangkok, Tajpej, Szöul és Phnom Penh foglalja el az első öt helyet az összesített listán.

Ben Ittensohn, az Explore Travel Ausztrália és Új-Zéland regionális igazgatója elmondta: “Legutóbbi kutatásunk egy tanulságos utazás volt az egyedül utazók változó preferenciáinak feltárására. Lenyűgöző látni, hogy az olyan városok, mint Hanoi, Bangkok és Tajpej a szóló kalandorok kedvenc helyeivé válnak, ami a hagyományos nyugati úti célokon túli felfedezés szélesebb körű trendjét tükrözi”

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top