nlc.hu
Utazás

Duke Ellington Morris, a reptéri terápiás macska

Új macska állt szolgálatba a San Franciscó-i repülőtéren, ő Duke Ellington Morris

Christoph Schneider a Wag Brigade csapatát erősíti.

Többször írtunk már arról, hogy az állatoknak milyen jó hatása van testre és lélekre, jól tudják ezt a San Franciscó-i nemzetközi repülőtéren is, ahol még 2013-ban hozták létre az ún. Wag Brigade nevű egységet, amiben csupa olyan állat szolgál, amelyek feladata nem más, minthogy segítsen oldani az utazás vagy egyebek miatt érzett stresszt.

A koronavírus-járvány miatt ugyan volt egy kis kihagyás, de 2021-ben visszatért a négylábú személyzet. A brigád főként kutyákból áll, de van egy Alex nevű nyúl és egy LiLou nevű malac is a csapatban, sőt, nemrég egy újabb taggal bővültek, mégpedig  egy 14 éves mentett macskával, ő lenne Duke Ellington Morris.

Kiszolgálószemélyzet új tagja régen kóbor macska volt, 2010-ben mentették meg az utcáról, és hamarosan örökbe is fogadták.  Az adoptáló kislánnyal kialakult szoros kapcsolata arra késztette a családot, hogy terápiás állattá minősíttesse a macskát. Duke azóta erről tanúsítványt is kapott. 

Akkor varázsol mosolyt az arcukra, amikor a legnagyobb szükségük van rá

 

– áll a repülőtér közleményében.

Duke Ellington Morris

Fotó: San Francisco International Airport/Instagram

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top