nlc.hu
Utazás
Adrenalin tuningoló programok Szlovákiában

Fedezd fel a természetet! – Adrenalinban gazdag programok Szlovákiában

Sokan vannak, akik számára a nyaralás egyet jelent a természettel és az izgalmakkal teli kalandokkal. Nekik sem kell messzire utazni, hiszen a szomszédos Szlovákia tele van olyan helyszínnel, ahol az adrenalin szint bizony megemelkedik!

Lebegj!

A Pozsonyban található UFO Skywalk nem egyszerűen arról szól, hogy lélegzetelállító panoráma nyílik a városra, a Duna-híd pillérén található különleges kilátóról, és nem is csak arról, hogy őrjítő magasságban sétálsz. A repülő csészealjra emlékeztető toronyban egy speciális biztonsági felszerelést kaphatsz, aminek segítségével 85 méter magasan „lebeghetsz” a föld felett.

Vízbe vele(d)!

Ha kipipáltad életed egyik legmenőbb magaslati élményét, akkor irány a Dunacsúnon található Vadvíz sportközpont. Nem is kell sokat utaznod, hiszen a park mindössze 20 kilométerre található Pozsonytól. Ezen a mesterségesen kialakított vadvízi csatornán számos olyan élményt találhatsz, amivel megemelheted az adrenalin szintedet. Ilyen a rafting, a hydrospeeding vagy a vízi sétalabda.

112 lépcső 4 ország

Szeretnéd egyetlen kilátóról belátni Csehországot, Ausztriát, Magyarországot és Szlovákiát? Akkor irány a Pozsonyhoz közeli Dévényi-tető (Devínska Kobyla). Jobb, ha jó kondiban vagy, és nem félsz a magaslattól, hiszen 112 lépcsőfok megmászása után úgy fogod érezni, mintha a felhőket is megérinthetnéd.

A bringások paradicsoma

Nem elégszel meg egy nyugis, kellemes kerékpározással a városban? Akkor irány az Alsókubinnál található Kubínska hoľa bike parkja, ahol négy izgalmas downhill pálya, valamint a Közép- és Kelet-Európa leghosszabb és legmodernebb zipline pályája vár.

Itt nem könnyed kerékpározásról van szó, hanem hegyi háromkerekű járgányokról, hegyi rollerekről, drótkötélpályákról, siklóernyőzésről és csónakázásról, hogy csak néhányat említsünk az izgalmas programokból. Vagyis egy helyszínen legalább 5 adrenalin tuningoló kalandban lehet részed.

Kubínska hoľa

Kubínska hoľa (fotó: https://www.kubinska.sk/)

Szurdokok és kanyonok. Erre vágysz, amikor kalandokban gazdag vakációt tervezel? Erre is van egy remek ötletünk, még hozzá a Kis-Fátrában található Jánosík-szurdok. Egy olyan pazar útvonal vár itt rád, ahol a kanyonok és szurdokok közt járva 20 filmbeillő vízeséssel és meglepő  kőképződményekkel is találkozhatsz. Bár a különleges túra elsőre  nehézkesnek tűnhet, a pallóknak, létráknak és a kisebb láncos átkelőknek köszönhetően a gyerekek számára is bejárható. 

Jánosík-szurdok

Jánosík-szurdok (fotó:SLOVAKIA TRAVEL, Martin Šopinec)

Egy barátságos hurrikán

Besztercebányától kb. 80 kilométerre található Liptószentmiklós, ahol a Hurricane Factory hívja kalandra a legbátrabbakat. Közéjük tartozol? Akkor itt az idő, hogy kipróbáld a szabadesés szimulációját.

Hurricane Factory

Hurricane Factory (fotó: www.hurricanefactory.sk)

Innen mindössze 12 percet kell autózni, hogy eljuss Liptóújvárba, ahol a képeslapra való Belá folyón raftingolhatsz. Hidd el, nem véletlenül tartják úgy, hogy ez Szlovákia egyik legszebb vízitúrája.

2352 méter magasan

Végezetül jöjjön a legizgalmasabb program mind közül, a Vörös-torony-hágó, ahol  3 éve van maxmálisan biztosított útvonal. A szakemberek úgy szokták jellemezni, hogy a Magas-Tátrában található hágó egy közepesen nehéz, olykor technikai nehézséget is tartalmazó gyalogtúra. Szóval fontos tudnod, hogy a túra közben 2352 méter magasságig fogtok eljutni. Csakis olyanoknak ajánlják ezt a kalandot, akik már jártak alacsonyabb alpesi-, vagy Alacsony-Tátra csúcson. De az is fontos, hogy megfelelő legyen az állóképességed, és persze az olykor legyőzhetetlennek tűnő szikláktól se riadj vissza.

Magas-Tátra

(fotó: SLOVAKIA TRAVEL, Martin Šopinec)

(Kiemelt fotó: SLOVAKIA TRAVEL, Martin Šopinec)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top