nlc.hu
Utazás

Élményfürdők Szlovákiában

Gyógyulás és élményfürdőzés Szlovákiában

Nagyon közel van, és elképesztő számú aquaparkot rejt. Ez (is) Szlovákia! Lássuk a legjobb vizes programokat Szlovákia különböző régióiban!

Termálfürdő és wakeboard 

Tudtad, hogy Szlovákia legnagyobb termálfürdője alig néhány percre van a magyar határtól? Pedig így van! A párkányi  Vadas Thermal Resort naponta 12500 látogatót képes kiszolgálni. A 130 méter mélyről feltörő, 39 fokos termálvíz remek választás lehet a családok idősebb tagjainak, de a fiatalabb generációnak is szuper élményeket tartogat a termálfürdő. Összesen ugyanis 7 kültéri és 2 fedett medence található itt, köztük masszázsmedence, ülőmedence, valamint a szomszédos ország egyetlen hullámmedencéje, a Lagúna. Természetesen számos csúszda, csónakázótó, wakeboardozási lehetőség és négy kötélpályát összefoglaló kötélpark is színesíti a termálfürdő szolgáltatásait.

A párkányi  Vadas Thermal Resort

A párkányi  Vadas Thermal Resort

A Budapesttől kb. 150 kilométerre fekvő Dunaszerdahely is a fürdőzőkre vár. A Thermalpark Dunaszerdahely termálvizes medencéit mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ajánlják, de mód van kajakozásra és az igazán bátrak a csúszdatoronyt is kipróbálhatják. Érdemes több napot is eltölteni itt, ráadásul a termálfürdő területén szálláslehetőséget is találhatunk.

Thermalpark Dunaszerdahely

Thermalpark Dunaszerdahely

Ha wellness fókuszú, de más élményekben is gazdag nyaralást tervezünk, akkor irány Nagymegyer! Az itt fellelhető Thermal Corvinus termálvizes medencéi mellett, ugrálódeszkás ugrómedence, csúszdapark, hullámmedence és sodrófolyosó is van, de a mesterséges barlangot és szigetet sem szabad kihagyni. Ha pedig a strandoláson túl is szerveznénk programot, akkor keressük fel a tájháznak otthont adó nádfedeles épületet, amely a 19. század második felében épült. De érdemes elsétálni a nagymegyeri erdő széléhez is. Ott áll az az évszázados tölgyfa, melyet „Mátyásfa” néven ismernek. A legenda szerint Mátyás király ehhez a fához kötötte lovát, amikor a Csallóközben vadászott és a vaskarika belenőtt a fa törzsébe.

 Thermal Corvinus Nagymegyer

Thermal Corvinus Nagymegyer

Ha nem strandolást, hanem adrenalinban gazdag vízi élményt keresünk, akkor kenuval és rafttal is túrázhatunk a Csallóközt kialakító Kis-Dunán!

Csónaktúra a Kis-Dunán

Csónaktúra a Kis-Dunán

Rafting és vár medencékkel

Maradjunk a kalandoknál! A Dunacsúnon található Vadvíz sportközpont alig 20 kilométerre található Pozsonytól. A mesterségesen kialakított vadvízi-csatorna gyakori helyszíne a víziszlalom-világbajnokságoknak. Igazi csemege ez az adrenalinvadászoknak, mivel a szolgáltatások között van rafting, hydrospeeding vagy aquazorbing.

Bajmóc valóságos idilli kisváros Szlovákiában, ahol az 1899 és 1909 között átalakított vár varázsolja el az idelátogató vendégeket. A teljes épségben megmaradt épületben közel 10 filmet forgattak eddig. Ha pedig letekintünk a vár alatti parkba, akkor a 30-40 fokos termálvizű gyógyfürdő hívogat minket a strandolásra, természetesen a gyerekeknek külön különlegességekkel.

Bajmóc várkastély

Bajmóci várkastély (Fotó: SLOVAKIA TRAVEL archívuma)

A természetbe rejtett luxusfürdőzés

Ha kerülnénk a városi nyüzsgést, viszont igényelnénk a természetet, a zöldet, a hegyeket és a csendet, akkor az Oravica patak völgyében elhelyezkedő Oravice üdülőfalu kiváló választás. Az itt található Meander Ski & Thermal Resort nyáron igazi víziparadicsom. A geotermálvizes medencékből mesés kilátás nyílik a Rohácsokra, a Nyugat-Tátra legszebb részére. De nem kell attól félnünk, hogy unatkoznánk itt, hiszen mesterséges hullámok, vízi csúszda, finn szauna, étterem, bisztró, kávézó, vár minket az üdülőközpontban, a természetfilmbe illő környékről már nem is beszélve.

Meander Ski & Thermal Resort

Meander Ski & Thermal Resort, Oravice

Magazinokban való luxusszálloda „rejtőzik” Brezovica városban. Az Oravský háj Brezovica rezort vidéki stílusban az érintetlen természet közepén található. Itt aztán valóban gondtalanul és zavartalanul élvezhetjük a wellness-szolgáltatásokat (fedett és kültéri medence, pezsgőfürdő, különféle szaunák, masszázsok), a fitnesscentrumot, a tokaji borpince különlegességeit, a helyi farmot, az itt álló étterem házias fogásait, de elmehetünk a lovaglóiskolába is, és horgászhatunk is a közeli tavon. A gyereknek sem lesz okuk a panaszra, hiszen különböző mászófalak, játszóház, mászókák és trambulin is vár rájuk.

Most következzen egy program azoknak, akik a fürdőzés helyett inkább hajózni szeretnek! Az árvai víztározó, mely Szlovákia egyik legnagyobb víztározója, 90 perces sétahajózással várja a kirándulókat. Az út során a Szlanicai művészeti sziget megtekintésére is van lehetőség. 

Szlanicai művészeti sziget

Szlanicai művészeti sziget (Fotó: SLOVAKIA TRAVEL archívuma)

1000 éves kápolna és kincses sziget a gyerekeknek

Keleti-Szlovákia északi részén igazi víziparadicsomot találunk a Tátra lábánál. A poprádi AquaCity termálvizének a légzőszervi megbetegedésekre, a vérkeringésre és az idegrendszerre van kedvező hatása. Külön gyerekzónát is találunk itt a csemetéknek, ami a Fun Kids nevet viseli. Ezen belül pedig Treasure Island gyermekmedence, vízi csúszdák, aquazorbing, multimediális lézershow és gyermekjátszóterek is megtalálhatóak. A felnőttekre kétemeletes wellness centrum, valamint szépség- és egészségklinika vár. A park területén különböző típusú szállásokból választhatjuk ki a számunkra legideálisabbat, így szállodai szobát, vagy alpesi stílusú luxus hegyi házat is foglalhatunk.

A poprádi AquaCity

A poprádi AquaCity

Alig húsz percre Poprádról, a Vrbovban található Thermal park is várja a vendégeket. A geotermálvizes medencék magas ásványtartalmúak, miközben számos sportolási lehetőségre és élményparki szolgáltatásra is van lehetőség.

Poprád és Lőcse között a „Szlovák paradicsom” bejáratánál fekszik Illésfalva, ahol az erdőben különleges szaunákat találhatunk kilátással a Szepességre. A szaunák közelében az „ezeréves“ Sans Souci kápolnát is megcsodálhatjuk!

Szlovák paradicsom

Szlovák paradicsom

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top