nlc.hu
Utazás

Karácsony Gergely a balesetről

Karácsony Gergely is megszólalt az Árpád hídon történt közúti balesetről

Karácsony Gergely is megszólalt a pénteken történt közúti balesetről, amiben halálra gázoltak egy biciklist az Árpád hídon.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, az Árpád-hídon egy autós letarolta a szalagkorlátot, ezzel együtt pedig halálra gázolta az ott tekerő biciklist. Nem sokkal később visszapattant az útra, amikor egy másik kocsinak is nekicsapódott.

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A rendőrség azt vizsgálja, hogy az autóban ülő sofőrök versenyeztek-e egymással, ugyanis 130-150 km/h-val is mehettek – írja az rtl.hu.

Karácsony Gergely egy Facebook-bejegyzésen keresztül nyilatkozott a balesetről. 

Felfoghatatlan, hogy vannak akik úgy érzik, joguk van Budapesten százötvennel autózni. Hogy rendszeresek a gyorsulási versenyek többek között a Szentendrei úton és a Váci úton. Hogy hiába van tökéletes technika a gyorshajtás kamerás büntetésére, a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni, sem a városban, sem a magyar autópályákon

– írta. 

Hozzátette, hogy számára az is felfoghatatlan, ha az állam nem lép, akkor miért akadályozza meg azt, hogy az önkormányzatok felszerelhessenek kamerákat.

Hangsúlyozta, hogy a Fővárosi Közgyűlés pár napja fogadta el Budapest közbiztonsági stratégiáját, amiben vállalták, hogy sebességmérő kamerák segítségével lépnek fel a gyorshajtók ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top