nlc.hu
Utazás

Így akadályozd meg, hogy lelopják a táskádat

Nem tudják lelopni az övtáskádat a nyaraláson, ha ezt a trükköt használod

Az ellen nem véd, hogy a táskádból elemeljenek dolgokat, de lerántani a derekadról sokkal nehezebben tudják. Egy próbát szerintünk megér.
Övtáska

A kisstílű tolvajok nagy trükkje, hogy egyetlen mozdulattal megszabadítanak az övtáskától, hogy aztán a zsákmánnyal a kezükben egyetlen másodperc alatt eltűnjenek szem elől. Nyilván senki nem szereti a nyaralását ilyen feltételek mellett folytatni, de a TikTokon – hol máshol?! – találtunk egy hacket, ami segítségedre lehet a fosztogatókkal szemben.

Ez abban ugyan nem akadályozza őket, hogy belenyúljanak a táskádba – így ezen a téren továbbra is érdemes résen lenni –, de legalább arra jó, hogy ne tudják rólad lerántani az övtáskát a csat kinyitásával.

A trükkhöz nincs másra szükséged, mint egy gyorskötözőre, amit a stratégiai pontokon átvezetve kell rögzíteni a csatra. Eszerint az egyik oldalon dugd át a gyorskötözőt, a másikon húzd át, majd húzd az egészet olyan szorosra, amennyire csak tudod. Arra persze érdemes figyelni, hogy előtte méretre legyen szabva az övtáska, hiszen ha nem lehet kinyitni, csak belebújva fogod tudni felvenni.

Ez a trükk sem mondható 100%-os biztonságúnak, de legalább valamelyest megnehezíti a zsebesek dolgát a turistacsapdákban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top