nlc.hu
Utazás

Hétvége a noszvaji Treehousesban

Kétéjszakás kaland ennél jobb nem is lehetne

Vannak azok az ajándék pillanatok az életben, amikor úgy érzi magát az ember, mintha megállt volna az idő, és óvó tenyerébe kapta volna a sors, akár egy szerető anya. Pontosan ezt élhetjük át a noszvaji Treehousesban.

Pihenni sokféleképpen lehet. Sokfélék vagyunk, mások az igényeink, és más az élethelyzetünk. Mi, amikor a férjemmel úgy döntünk, hogy most volt elég mindenből, ideje kiszállni a mókuskerékből egy picit, és elbújni 2-3 napra valahova, akkor szeretjük megadni a dolog módját. Ez általában évente egyszer szokott megtörténni, egy tavaszi vagy egy őszi „megszökésünk” van, és ilyenkor prémium szolgáltatásokra vadászunk. Mit értünk ezalatt? Ízlésesen berendezett, kényelmes szállást, igényes reggelit, wellnesst, az pedig külön öröm, ha szép természeti környezetben pihenhetünk, mert jó dolog a jakuzziban üldögélni, de egy nagy kirándulás legalább annyira kikapcsolja az elménket, és nem mellesleg jól átmozgatja a testünket. 

Ezért is örültünk meg nagyon, amikor meghívást kaptunk a noszvaji Treehousesba egy kétéjszakás kalandra. Itt ugyanis megvan minden, amit mi egy szálláshelytől és a környékétől elvárunk, erről már korábban megbizonyosodhattunk.

A hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe

Noszvaj egy bájos kis település a Bükkben, Budapesttől bő egyórás autóútra, Eger szomszédságában. A borbarátoknak nyilván rögtön fel is csillan a szemük – igen, ha valaki pincelátogatásra adná a fejét, itt bőven van arra is lehetősége. Szállásunk az erdő szélén a dombokkal körülölelt síkfőkúti tavak partján bújik meg. Az itt megszállni kívánók három szállástípus közül választhatnak. Az alapértelmezett megoldás a superior lombház. Ebből összesen öt darab van, mindegyik rendelkezik a tóra néző szuper hangulatos terasszal, a teraszon pedig kétszemélyes jacuzziban áztathatjuk frissülésre vágyó tagjainkat. 

Egy lombház egyetlen szobát jelent, nincsenek tehát közvetlen szomszédaink, és a házak elhelyezkedése is ideális, kellő intimitást biztosítanak a pihenni vágyóknak. A központi épületben található a recepció, illetve a panorámaszauna, ami minden házból pár lépéssel megközelíthető, és foglalásos alapon működik, nem kell tehát attól tartanunk, hogy idegenekkel együtt fogunk majd izzadni a száz fokos melegben. 

De választhatunk ennél is nagyobb luxust: ha szeretnénk konkrétan a fák tetején, egy toronyban tölteni az időt, akkor a 10 méter magasra épített toronyszoba lehet jó választás, ha pedig még jobban szeretnénk a kíváncsi szemek elől elbújni, akkor választhatjuk a sátortetős luxuskabint. Utóbbi két szállástípus annyival tud többet, hogy az infraszauna is a házon belül található, szóval, ha éppen úgy tartja kedvünk, ki sem kell mozdulni a házból és úgy is teljes wellnessélményben lehet részünk. 

Treehouses Noszvaj

Infraszauna a házban, jacuzzi a teraszon. Magasélet

A mi választásunk a default, superior faházra esett – ami egy cirka 30 négyzetméteres kis luxuslakás, külön vécével és zuhanyzós fürdőszobával, teakonyhával, ahol minden szükséges eszköz megtalálható a mikrótól a kenyérpirítón át a kapszulás kávéfőzőig. Nem mellesleg a szépen feltöltött minibár és a mennyei, csokoládésdrazsé-készlet is arra vár, hogy az érkezők jól megdézsmálják. Adott még egy kényelmes olvasósarok, egy nagyképernyős full HD tévé és egy méretes franciaágy, amit jó sok párna és puha takarók varázsolnak pihe-puha kis szigetté. A ház stílusára a letisztult, skandináv stílus, mondhatjuk, hogy elegáns otthonosság jellemző. Olyan hely ez, ahol tényleg rögtön azt érzi az ember, hogy hazaért, és ha úgy tartja kedve, az orrát sem dugja ki. És nem, nem kell attól tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban majd ránk ront a személyzet. Itt ilyen nem történik. Tökéletesen „láthatatlanul”, a legnagyobb diszkrécióval végzik a munkájukat. Azt is csak onnan tudtuk, hogy valószínűleg megérkezhetett a reggelink, hogy az órára pillantottunk. És ha már a reggelinél tartunk: egy piknikkosárban „terem ott” a házak küszöbén minden reggel fél kilenckor, és gazdagon meg van pakolva minden földi jóval. Friss narancslé, smoothie, helyes kis üvegcsében zabpehely joghurttal és gyümölccsel, kencék, zöldségek és felvágottak, gondosan a helyi termelők finomságaiból összeválogatva. És nem utolsósorban isteni a pékáru, amit egy hőtárolós zsákban kapunk. 

 

Meleg croissant és házi szilvalekvár a lombkoronaszinten. Mi több kellhet ennél egy tökéletes napindításhoz? 

Treehouses Noszvaj

Ilyen egy igazán beszippantós hely

Mesél az erdő

A programmal kapcsolatban mi úgy döntöttünk – lévén, november közepére esett az utazásunk 2, hogy az időjárásra bízzuk magunkat. Ha zord arcát mutatja, akkor átadjuk magunkat az édes semmittevésnek, ha viszont kegyes lesz hozzánk, akkor a tőlünk megszokott, egy kis kirándulás plusz egy kis pihenés forgatókönyvet választjuk. Hatalmas mázlink volt, ugyanis mindkét nap szikrázó napsütéssel ajándékozott meg minket az ég, így aztán egy 12 kilométeres túrával dolgoztuk le a bőséges reggelivel magunkhoz vett kalóriákat. Aki hozzánk hasonlóan szívesen járja a természetet, itt rengeteg túraútvonal közül választhat kedvtől és edzettségi szinttől függően. És ebben a szállásadók is segítenek egy kis információs térképpel, amit a szobakulccsal együtt megkap mindenki. A térkép segítségével könnyedén bebarangolhatjuk Noszvaj főbb látnivalóit is a barlanglakásoktól a pincesoron át a De La Motte Kastélyig, és az összes vendéglátóipari egységet, valamint a helyi termelők elérhetőségeit is megtalálhatjuk a térkép hátoldalán. 

Mi ezúttal egy erdei kirándulás mellett tettük le a garast. Szállásunktól könnyed sétával jutottunk el a Kánya-patak festői szépségű völgyében található Attila kútig, ahol pár fotó erejéig megpihentünk, majd folytattuk utunkat az ezerszínű őszi lombok nyújtotta avarszőnyegen. Mivel jó pár esős nap előzte meg érkezésünket, kicsit izgultunk, hogy akkora lesz a sár, hogy egy ponton vissza kell forduljunk, de szerencsére erre nem került sor. Viszont a csapadékos napoknak hála rengetegféle gombát is láthattunk. Cirka két óra alatt felkaptattunk a szomszédos Felsőtárkányhoz tartozó Kövesdi-kilátóig, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárult a szemünk elé a Bükk környező vonulataira és falvaira.

Visszafelé már egy kevésbé meredek, kocsik által is járható úton ereszkedtünk le a hegyről és tértünk vissza luxuskuckónkba. Mi tagadás, oltári jól esett a kiadós túra után a jacuzziban pihentetni megfáradt testünket. Ha nem lettünk volna farkaséhesek, el is blicceltük volna a vacsorát, de a korgó gyomor nagy úr. Szállásadóink javaslatát megfogadva a szomszédos Nomád Hotel éttermében foglaltunk asztalt. A vacsoráról pedig legyen elég annyi, hogy igazi orgia az érzékeknek, vétek kihagyni annak, aki a környéken jár.

Mindig itt hagyok egy darabot a szívemből

Távozásunk napján aztán még beiktattunk pár állomást a faluban, mert a Treehouses-os reggeli élményéből szerettünk volna ezt-azt a hétköznapokba is átmenteni. Így aztán jól bevásároltunk a Sári tanyán sajtokból, és gondoskodtunk róla, hogy a kamránk Balázs Elemér mangalicatenyésztő csodálatos füstölt finomságaitól illatozzék. Záróakkordként még beugrottunk Csernus Imre Csendülőjébe, ahol életünk tán legfinomabb kávéja, valamint Józsi híres, meleg túrós lepénye várt minket, tökéletes befejezését nyújtva ennek az álomszerű két napnak.

És hogy kinek ajánljuk, hogy kövesse a példánkat és okvetlenül tapasztalja meg a Treehouses élményt? Elsősorban igényes pároknak. A szálláshely két főre optimalizált házai mondhatni szerelmeseknek vannak kitalálva, olyanoknak, akik képesek és hajlandóak is áldozni azért, hogy a természet szívében, a lombkoronaszinten, pazar körülmények között pihenhessenek. Mert tény, hogy a Treehouses nem tartozik az olcsó szálláshelyek kategóriájába, de az is vitathatatlan, hogy az általuk kínált élmény igazi ünnep az ember életében. Szóval, aki teheti, ne hezitáljon, hanem foglaljon mielőbb!

Üdvözlünk Titeket a fák tetején, Magyarország legkülönlegesebb erdei szálláshelyén!

Gyertek el lombházaink egyikébe és élvezzétek a pihenés különleges élményét. A szálláson kívül válogassatok izgalmas helyi programajánlataink közül!

Foglalni az alábbi linken keresztül lehetséges: https://www.treehouses.hu/foglalas/

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top