nlc.hu
Utazás

Taxishiénák új módszere

Új módszerrel kopasztják meg utasaikat a taxishiénák

A csalók ma már nem a taxiórával manipulálnak.
taxi

Taxishiénák utaznak turistákra Budapesten, a csalók új módszerrel kopasztják meg gyanútlan utasaikat – számolt be a Tények. Szinte már mindenki bankkártyával fizet, főleg a külföldiek. Ezt használják ki a taxishiénák, akik egy új trükkel próbálnak minél több pénzt kicsalni a turistáktól. A trükk lényege, hogy az utazás végén egy karakterrel vagy egy nullával többet ütnek be a terminálba, így lesz egy 4 ezer forintos utazásból pillanatok alatt 40 ezres.

A csalók ma már nem a taxiórával manipulálnak, hanem olyan kártyaleolvasó készülékeket alkalmaznak, ami visszakövethetetlen. Ráadásul külföldi bankok online számláit használják.

“Sokan nem is tudják, hogy mennyibe kerül a taxi. Sietnek, leintenek egy-egy autót. A turistaparadicsomok környékén – mint például a repülőtér vagy a szórakozóhelyek – vadásznak ezek az utasokra” – nyilatkozta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Azt tanácsolja, hogy aki taxival szeretne utazni, az csak ellenőrizhető és visszaigazolható fuvarszolgáltatásokat vegyen igénybe, ahol diszpécserszolgálat is van.

A rendőrségre több bejelentés is érkezett az utóbbi időben, szabálysértési és büntetőeljárást indítanak ilyen esetekben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top