nlc.hu
Utazás

Fejlemények az M7-es tömegbalesetről

Tömegbaleset az M7-esen: szinte lehetetlen kideríteni, ki a hibás

Biztosítási szakértő nyilatkozott arról, mire számíthatnak a károsultak.
M7 tömegbaleset

Nincsenek könnyű helyzetben az autósok, akik érintettek az M7-es autópályán vasárnap történt balesetben, és rendeznék a károkat. Ráadásul hivatalosan még nem is minősítették az esetet tömegbalesetnek, mivel annak ellenére, hogy sok autó ütközött a nagy ködben, ezek a karambolok lokálisan szétszóródtak. Ennek nyomán kevesebb segítséget kaphatnak az autósok.

„Egyelőre nem minősítették tömegbalesetnek, ugyanis több különböző helyen történt, nem egy nagy karambol volt, mint az egy évvel ezelőtti esetben. Bár sok autó ütközött, nagy volt a köd, de ezek lokálisan picit szétszóródtak, tehát nem biztos, hogy van tömegbaleset. És ha nincsen tömegbaleset, akkor azért sokkal kevesebb olyan egyéb szolgáltató tényező van, ami mondjuk ilyenkor az autósok segítségére siethet, akár állami szinten, akár biztosítói szinten, azaz marad az öngondoskodás. A casco biztosításunkra támaszkodhatunk leginkább” – hívta fel a figyelmet a Reggeliben Németh Péter, biztosítási szakértő.

Mint mondja, tömegbaleset esetén előleget szoktak adni a biztosítók, vagy egyéb módon segítik, főleg azokat a sérülteket, akik nem az autójukban, hanem például a személyi sérülésben is érintettek.

„Egy tömegbalesetnél nehéz kideríteni, hogy pontosan mi történt. Borzasztó nehéz megállapítani, ki volt a károkozó, szinte lehetetlen. Az egy évvel ezelőtti esetnél még nincs is meg” – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve: az autósok szempontjából meg azért rossz, mert amíg nincs felelősségmegállapítás, addig gyakorlatilag ezek a kötelező biztosítási jogalapok – azaz, hogy kötelező biztosítással rendezhető legyen vagy sem – döntésre várnak, és addig nem tudnak autózni, nem kapják vissza az autójukat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, összesen 40 jármű ütközött az M7-esen vasárnap reggel a nagy ködben. Kamionok, autóbuszok, kisteherautók és autók a sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen, míg a főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon történt jó néhány karambol.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top