nlc.hu
Utazás

Potom 43 millió forintért mi is kibérelhetjük magunknak a világ egyetlen aranybevonatos luxusjachtját

Bárki kibérelheti magának a világ egyetlen 24 karátos, aranybevonatos luxusjachtját

Biztosan mindenki sok felesleges luxuscikket látott már életében, ez az aranybevonatos jacht azonban túlszárnyalja minden elképzelésünket arról, hogy mi is az igazi fényűzés!

Mint az utazás egyik nagy szerelmese, számos helyet megjártam már a világon. Utazásaim során láttam már szívszorító negyedeket, ahol legszívesebben szerint mindenemet odaadtam volna az ott lakóknak, de voltam már olyan exkluzív vidékeken is, ahol leginkább én kéretőztem volna be az otthonokba mosogatólánynak. Ha azonban valaki megkérdezte volna tőlem, hogy gondolkoztam-e már valaha azon, hogy milyen lehet egy aranybevonatos luxusjachton utazni, a válaszom egészen eddig a pontig a biztos nem lett volna. Ez nem is csoda, ugyanis egészen a mai napig nem tudtam arról, hogy valóban létezhetnek a világon ennyire feleslegesen fényűző – de közben valahogy mégis lenyűgöző – luxusjachtok.

Ezen a hajón biztosan senki sem fog unatkozni (Fotó: Burgess)

Ezen a hajón biztosan senki sem fog unatkozni (Fotó: Burgess)

Ámulatba ejtő dizájn

Az AK Royalty állítólag a világ egyetlen olyan ki is bérelhető hajója, ami 24 karátot érő aranyfestéssel rendelkezik. Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy csak színaranyból készült a bevonata, a tulajdonos, Aaron Fidler, a Robb Report magazinnak árulta el, hogy a festés egy speciális, tengert álló festékből és 24 ezer tonna aranypor keverékéből áll. Bár kétségtelen, hogy az átfestés volt az egyik legnagyobb feladat a 2023-ban megvásárolt hajóval, a tulajdonos rengeteg más átalakítást is eszközölt a luxusjárművön. Így végül az egész jacht átalakítása hat hónapot vett igénybe.

Lélegzetelállító külső terek

A hajó aranyra festése mellett a tulajdonos szintén fényűző átalakításokat eszközölt a hajó kültereiben is. Ilyen például a bárrész, amely éppúgy arany fényben csillog, mint a hajó bevonata. Nem kell „szégyenkeznie” a bárhoz tartozó székek miatt sem, azok ugyanis fémből készültek. Mindezek mellett rengeteg hely van még a szabadban, ahol hátradőlhetünk, ebben pedig a napozóágyak és a jakuzzik lehetnek a segítségünkre. A több mint 41 méter hosszú hajónak természetesen nem csak ezek az egyetlen extrái, ugyanis még egy pár arany jet-ski, és két víz alatti robogó is jár hozzá.

Kényelem és luxus a belső terekben

Fidler a belső tereket is úgy álmodta meg, hogy ugyanolyan lenyűgözőek legyenek, mint a kültéri helyszínek. Az arany tónusok kiegészítésére a tulajdonos egy elegáns, monokróm színsémát választott a berendezési tárgyak esetében. Természetesen a luxuskiegészítők azért itt sem maradhattak el. A hajóban összesen öt vendégkabin található, köztük egy tágas főhálószoba gőzzuhannyal, szaunával és egy hatalmas káddal, a hozzá tartozó márványburkolatos privát fürdőszobában. Azoknak sem kell aggódniuk, akik attól félnek, hogy a padló feltöri a lábukat. A szobákban ugyanis méregdrága Fendi szőnyegek biztosítják a kényelmes járást. A közösségi tereket illetően sem lehet panaszra okuk a bérlőknek. A felső szinten ugyanis egy hatalmas társalgó és egy étkező is biztosítja a vendégek kényelmét.

Extra szolgáltatások

Bár kétségtelen, hogy mindezeket olvasva már ennyi luxus is bőven elég lenne egy átlagos utazónak, a tulajdonos arról is gondoskodni szeretett volna, hogy a vendégei ne unatkozzanak akkor sem, amikor éppen kedvük támad pancsolni egyet a tengerben. Fidler felfújható csúszdával, 12 személyes úszó trambulinnal, búvárfelszereléssel és két SUP-pal is felszerelte a jachtot.

A sportolás szerelmeseinek sem kell aggódniuk, a hajó napozóterasza ugyanis edzőteremként is funkcionál: bokszfelszerelésekkel, ellenállási szalagokkal, edzőpaddal és jógaszőnyeggel várja mindazokat, akik szeretnének formában maradni a nyaralás ideje alatt is.

Kétségtelen, hogy sokan egy exkluzív partihelyszínt is látnak a korántsem feltűnésmentes hajóban, így a tulajdonos arra is felkészült, hogy eleget tegyen a szórakozni vágyók elvárásainak is. Az éjszakai mulatságok kedvéért a jacht DJ-fülkével, és vadiúj hangszórókkal büszkélkedhet a főfedélzeten, így a tengerészek akár egész éjjel bulizhatnak, ha akarnak.

De mennyi az annyi?

Aki ezek után máris kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbáljon egy ilyen luxushajót, azoknak van egy jó hírünk: potom 43 millió forintért már járhatjuk is vele a tengert, maximum 11 másik barátunkkal a fedélzetén. Foglalni egyébként itt, egy luxushajókat kínáló oldalon tudunk. Előtte azonban el kell jutnunk Dubaiba, a hajó ugyanis jelenleg ott található.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top