10 turistaélmény, amit egyszer az életben át kell élni

R. V. | 2024. Március 11.
Mutatjuk a világ legnépszerűbb turistacélpontjait a velencei karneváltól az északi fényig. Ezeket semmiképpen sem érdemes kihagynod!

Persze, az Eiffel-torony és a Taj Mahal kihagyhatatlan látnivalók, ahogy a New York-i Szabadság-szobor is. De ezek csak dolgok, amik elé odaállsz, megnézed és (ha engedik) lefotózod, bólintasz és tovább állsz. Az utazásodat valószínűleg nem a Big Ben előtti szelfi fogja meghatározni, hanem az élmények, amiket a vakáció alatt szereztél. Legyen az akár az, hogy belekeveredtél a helyiek ünnepségébe, vagy láttál egy lenyűgöző természeti jelenséget – ezekről fogsz mesélni később.

Ilyen élményekkel pedig tele van a világ! Csak tudnod kell, hol keresd. Ebben lehet a segítségedre az alábbi toplista, amit a Google adatai alapján állítottak össze. A felmérésben összegyűjtötték a legkeresettebb utazási élményeket, mi pedig elhoztuk az eredményeket.

Az első helyen a Manhattanhenge-nek nevezett jelenség került: 1,3 millió ember keresett rá a két épület között lemenő Napra (ami évente csupán kétszer fordul elő, május 28-án és július 13-án). A második és harmadik helyre két karnevál, a velencei és a riói került 1,2 millió, illetve 700 ezer kereséssel.

A többit csekkold a galériában!

Manhattanhenge nlc

A Manhattanhenge került az első helyre. (Fotó: AerialPerspective Images/Getty Images)

velence karnevál nlc

A velencei karnevál olyan sokakat érdekel, hogy ezüstérmes lett a listán. (Fotó: Stefano Mazzola/Getty Images)

Riói karnevál nlc

Szorosan a nyomában végzett a harmadik helyen a riói karnevál. (Fotó: Philipp Znidar/picture alliance via Getty Images)

Mexikói halottak napja nlc

A Mexikói halottak napja, azaz Dia de Muertos különleges ünnepség, rengeteg embert érdekel: a negyedik hellyel éppen hogy lemaradt a dobogóról. (Fotó: Carlos Tischler / Eyepix Group/Future Publishing via Getty Images)

Chelsea virágshow nlc

A tavasz végi Chelsea Virágshow az ötödik lett a listán. (Fotó: Leon Neal/Getty Images)

aranyhét japán nlc

Az Arany Hét egy négynapos ünnepsorozat Japánban, ami május 5-én a gyereknappal zárul. Ez került a lista 6. helyére. (Fotó: David Mareuil/Anadolu Agency via Getty Images)

Albuquerque International Balloon Fiesta nlc

Október elején szokták megrendezni az Albuquerque Nemzetközi Hőlégballon Fesztivált, az esemény a hetedik helyre volt elég. (Fotó: sjlayne/Getty Images)

északi fény nlc

Azt gondolnád, hogy az északi fény megfigyelése Lappföldön előkelőbb helyen végez majd, mint a nyolcadik...(Fotó: Anna Mardo/Getty Images)

Oktoberfest nlc

Utolsó előttiként a Münchent óriási vásárrá alakító Oktoberfest futott be. (Fotó: Doug Armand/Getty Images)

Obon Festival japán nlc

Az emberek ősei előtti tiszteletnyilvánításról szól a 10-es listát záró japán Obon fesztivál. (Fotó: David Mareuil/Anadolu Agency via Getty Images)

via

Exit mobile version