nlc.hu
Utazás

Vonaton ismerkedett meg a férjével

Utált repülni, férjet talált a vonaton

A brit lány és a francia fiú romantikus találkozása a Csalagútban robogó vonaton.

Ha el tudja kerülni, Saphia soha nem utazik repülővel. A brit nő az éghajlati válságot vizsgálja, ezért etikus álláspontot képvisel az igencsak környezetszennyező repüléssel kapcsolatban. 2012-ben, 26 évesen úgy döntött, hogy elege van a szürke londoni hétköznapokból, egy kis pihenésre és napsütésre vágyik, ezért elmegy nyaralni Valenciába.

De, mivel nem repül, vonatra szállt. Az Eurostar nagysebességű vonata a Csalagúton át robogott az Egyesült Királyságból Franciaország felé, amikor Saphia mellé lehuppant egy vele egykorú, hátizsákos fiú.

brit vonatok

Egy ilyen vonaton ismerkedtek meg (Fotó: Getty Images)

A francia Sylvainről kiderült, hogy az elmúlt évben Londonban dolgozott, de 2012-ben azon a csütörtök estén Sylvain visszautazott Franciaországba, hogy megünnepelje mestere diplomáját – és végleg hazatérjen.

Sylvain azonnal észrevette Saphiát, amint leült mellé. Beszélgetést akart kezdeményezni, de nem tudta, hogyan – elég kínosnak találta, ha anyanyelvén franciául cseveg a nőkkel. Angolul még kevésbé volt magabiztos.

Miközben a vonat robogott Londontól a tenger felé, egyre többször akadt meg egymáson a tekintetük. Végül a fiúnak volt bátorsága áthívni a büfékocsiba Saphiát, ahol végül elkezdtek beszélgetni és szép lassan egymásba szerettek.

Saphia és Sylvain számára az utazás továbbra is közös szenvedély – izgatottan várják, hogy a jövőben többet utazhassanak gyermekeikkel. Sylvain a CNN Travelnek elmondta, hogy mindketten élvezik „új országok, új kultúrák, új régiók felfedezését”, bár „mindkettőjüknek különböző módjai vannak ugyanazon országok felfedezésére”.

A lány ugyanis a strandokat, a bulikat és az embereket szereti, Sylvain inkábba városi életet, a kultúrát és az építészetet. Ráadásul míg Sylvain repülővel utazik, Saphia továbbra is elkötelezett amellett, hogy ahol csak lehetséges, vonattal utazzon.

Manapság, amikor már gyerekeikkel ülnek fel a vonatra, sokszor eszükbe jut, hogy mekkora szerencséjük volt, hogy pont egyszerre utaztak ugyanarra. Saphia úgy gondolja, hogy „nagyon romantikus így találkozni”. A szimbolikát is élvezi, „a francia és az angol kapcsolat – a két ország közötti Entente Cordiale, ahogy megépült a Csalagút. Ez egy szép szimbólum.

Sylvain is értékeli a románcot, de azt mondja, amikor visszatekint a 12 együtt töltött évükre, ő a legbüszkébb a kitartásukra.

Természetesen hihetetlen volt, ahogy találkoztunk” – mondja. „De ami a legjobban lenyűgöz, az a kapcsolatunk első két éve volt, amikor még nem költöztünk össze – de nagyon szerettük volna megvalósítani.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top