nlc.hu
Utazás

Hőlégballonból ugrott ki az utas 500 méteren

Gyönyörködött a kilátásban, majd 500 méter magasan kivetette magát a hőlégballonból a fiatal férfi

Mivel a férfi más bámészkodókkal együtt ment fel a hőlégballon kosarába, az egyik utastársa lefilmezte, ahogy néhány pillanattal a kiugrása előtt még gyönyörködik a kilátásban.

Borzalmas eset rázta meg az ausztráliai Melbourne-t. Kedvelt turistaattrakciónak számít arrafelé a hőlégballonozás, ahol egyszerre nagyjából tucatnyi embert tudnak felvinni a magasba, hogy a kilátásban gyönyörködjenek. Hétfőn reggel 7-kor az egyik csoportnak egy fiatal férfi is a tagja volt, aki a szemtanúk állítása szerint az induláskor még a hőlégballon vezetőjével politikáról beszélgetett teljesen nyugodt hangnemben. Pár perccel később, nagyjágból 500 méteres magasságból némi nézelődés után figyelmeztetés nélkül kivetette magát – írja a brit Mirror.

Öngyilkosság

Nem sokkal az ugrása előtt még a kilátásban gyönyörködött (részlet az erről készült videóból)

Az utastársakat sokkolták a történtek, a hőlégballon vezetője pedig azonnal értesítette a hatóságokat a történtekről. Az esést a környéken repülő másik hőlégballonok utasai is észlelték, onnan is azonnal megindult a rádiós segítségkérés.

A férfi összetört holttestét végül Prestonban, egy békés kertvárosi övezetben találták meg, ahol a házak közti területre csapódott be, nagy riadalmat keltve a környéken. Voltak, akik elmondták, hogy hallották a földet érését, de csak azután jöttek ki a házukból, hogy meghallották a szirénázást.

A hőlégballon a történtek után egy közeli parkban hajtott végre kényszerleszállást. A rendőrség megkezdte a nyomozást, és egyelőre nem találtak gyanús körülményeket. Mivel a hőlégballonok kosarait szándékosan úgy építik meg, hogy véletlenül ne lehessen belőlük kiesni, egyértelműnek tűnik, hogy öngyilkossággal állnak szemben. Egyelőre várják a boncolási jegyzőkönyvet a további részletekkel.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top