nlc.hu
Utazás

SUP-on evezés egy malajziai tavon

SUP-on evezett körbe egy malajziai gigatavat László, két hét alatt teljesítette

Újabb hajmeresztő túrán vett részt az extrémsportoló.
SUP-deszka,

Vadabbnál vadabb tájakon feszegeti a túlélés törvényeit a balassagyarmati Kovács László. Extrémsportolóként közel 30 éve vesz részt hajmeresztő túrákon, legutóbb a malajziai Kenyir tavat evezte körbe két hét alatt egy felfújható SUP-deszkával – írja a Blikk.

“A tavon 340 kis sziget található össze-vissza, gyakorlatilag olyan az egész, mint egy labirintus, alaposan el lehet benne keveredni, a parton pedig már a dzsungel fogad. A legtöbb éjszakát függőágyban töltöttem el, de volt hogy ezt két úszó farönk közé feszítettem ki egy ponyvával, és ott aludtam” – mesélte László, hozzátéve: a dzsungel közelsége miatt egyik kezében tőrrel, a másikban macsétával aludt.

Az időjárás is embert próbáló volt, nem csak a táv. Míg napközben párás, 36 fok uralkodott, addig hajnalra 24 fokra hűlt a levegő, így nem csoda, hogy a 10. napra a sportembert is legyűrte a természet: “Nagyon legyengültem, de szerencsére éppen akkor jutottam el egy régi meteorológiai állomáshoz, ahol ki tudtam kötni, és tudtam egy nagyobbat aludni”.

Azt is elárulta a lapnak, hogy volt pár necces helyzete, például egyszer egy maláj medvével nézett farkasszemet.

2021-ben amúgy a hatszoros óceánátkelő hajós, Rakonczay Gábor egy saját maga által tervezett és épített, 5,5 x 1,5 méteres, merev testű SUP-pal teljesen egyedül, kísérőhajó nélkül szerette volna átevezni az Atlanti-óceánt a Kanári-szigetektől indulva. Hat nappal az indulás után azonban feladni kényszerült az óceánátkelési kísérletét, a magyar extrémsportoló ugyanis teljesen átfagyott, és életveszélybe került.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top