Egy olasz nő bennfentes tippjei: így ismerd fel a turistacsapdákat Olaszországban!

S. Z. | 2024. Július 06.
Egy római nő felsorolta azokat a gyanús jeleket, amelyek láttán inkább kerüld az éttermeket, mert rossz élményben lesz részed Olaszországban.

Amikor külföldre utazol, az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy elkerüld a rossz és túlárazott éttermeket, a kamuzást, az átveréseket – azaz a turistacsapdákat –, és legalább egy picit belekóstolj az autentikus, helyi ételekbe.

A római Piazza Navona (Fotó: Getty Images)

Nincs ez másképp Olaszországban sem, ezért két nő TikTok-videókban oszt meg praktikus információkat a külföldiekkel, hogy kellemesebb legyen az itáliai nyaralásuk, és ne fussanak bele a turistákra specializálódott alacsony színvonalú éttermekbe. Az egyik videóban egyikük a tipikus olaszországi turistacsapdákat mutatja be, bár a tanácsok egy része más országokban is működik.

@localaromas How to avoid TOURIST TRAPS when you are eating your way through Italy #italianfood #touristtrap #italytiktok ♬ original sound - Local Aromas

A helyszínen árulkodó jelek mellett az mindig segít, ha minél többet megtudsz az adott országról, városról, a kultúráról és az ételekről. Olyan például nem létezik, hogy olasz gasztronómia, tájegységekre jellemző ételek vannak.

A tippeket soroló nő a videóban elárul még egy apró dolgot, ami segíthet az étteremválasztásban: azt mondja, egy igazi olasz séf pontosan tudja, hogy mennyi só és bors kell az ételekbe, így ha az asztalon só- és borsszórót látunk, az nem jó jel.

Ha Olaszországba, különösen Rómába utazol, érdemes megnézni a @localaromas TikTok-oldalát, rengeteg hasznos videójuk van. 

Exit mobile version