nlc.hu
Utazás
A felforrósodott kocsiban hagyta a kutyáját, míg manikűröztetett

A felforrósodott kocsiban hagyta a kutyáját, míg manikűröztetett

Állatkínzásnak is minősülhet az eset.

A tűző napon álló kocsiban hagyta a kutyáját egy nő Pozsonyban – a Bory kórház és a bevásárlóközpont közötti parkolóban -, amíg manikűröztetni ment – számolt be a parameter.sk. Úgy értesítették a rendőröket az  arra járók, amikor kiszúrták a felforrósodott autóban szenvedő négylábút. 

A kiérkező rendőrök azzal szembesültek, hogy a kocsiban hagyott golden retriever már nagyon rossz állapotban van, hiába hagyták neki résnyire nyitva a jármű ablakait. Ekkor a kórház és a bevásárlóközpont hangosbemondója segítségével kerestetni kezdték a kocsi tulajdonosát. Nem sokkal később megjelent a műkörmöztető nő, aki azt állította, hogy megfeledkezett a kutyájáról, amíg a szépségszalonban volt.

Az ebet állatorvoshoz vitték.

A rendőrség ebben az esetben csupán kihágásként kezeli az ügyet, de bizonyos körülmények között akár állatkínzásnak is minősülhet.

Szakemberek, rendőrök már többször is felhívták a figyelmet, hogy az autóban senki ne hagyja ott se a gyerekét, se a háziállatát. Még akkor is, ha csak 20 fok körül is van a hőmérséklet a kocsiban, pillanatokon belül elviselhetetlenné válik a levegő. Akár 60-70 fok is lehet bent, a tűző napon álló autóban, ami könnyen hőgutához vezethet, még akkor is, ha csak pár percet van bezárva valaki.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top